Prima pagină » National » Singur în vehicul, un bărbat a încercat să păcălească poliţiştii. Acesta a afirmat că nu se afla la volan

Singur în vehicul, un bărbat a încercat să păcălească poliţiştii. Acesta a afirmat că nu se afla la volan

01 nov. 2022, 13:34,
BZI.ro, în National

Aflându-se singur în interiorul maşinii sale, un bărbat a încercat să păcălească polițiștii din județul Suceava. A declarat că nu se afla la volan atunci când a fost oprit de organele legii.

Văzând că este acostat de poliţie, un bărbat s-a aşezat pe scaunul din dreapta pentru a putea scăpa de posibilele acuze. Acesta, nu doar că a încercat să-i păcălească pe poliţişti, ba chiar mai mult, a insistat să îi şi convingă de ceea ce le povestea.

Cum a încercat bărbatul din judeţul Suceava să păcălească poliţiştii

Duminică dimineaţa, 30 octombrie 2022, un bărbat din judetul Suceava s-a urcat beat la volanul autoturismului său. Aflat în trafic, acesta a fost oprit de organele legii. Cu toate că individul a oprit regulamentar la semnalele poliţiştilor, atunci când aceştia s-au apropiat de vehicul au fost uimiţi de ce au constatat.

Până au coborât din maşina de serviciu, şoferul a apucat să se mute pe scaunul din dreapta. Intrând în discuţie cu poliţiştii, acesta le-a povestit că nu el este cel care se afla la volan. Tot el a spus că nu ştie cine se afla pe scaunul din stânga. Observând că nu are credibilitate, bărbatul a schimbat povestea. Potrivit noilor declaraţii, vehiculul era deja parcat atunci când a fost oprit de organele legii.

După cum bine au constatat poliţiştii, individul în vârstă de 32 de ani, din comuna Sadova, se află sub influenţa alcoolului. Acesta a refuzat să fie supus etilotestului, însă a acceptat să fie transportat până la spital pentru a-i putea fi prelevate probele biologice de stabilire a alcoolemiei.

Încercarea de a păcăli organele legii s-a finalizat cu deschiderea unui dosar penal pe numele bărbatului. Acesta a fost acuzat că a condus sub influenţa alcoolului.

Echipajul implicat în eveniment face parte din cadrul poliţiei rutiere din Câmpulung Moldovenesc.

Dosare penale la nivelul municipiului Iaşi

Cazuri similare au fost întâlnite şi la nivelul municipiului Iaşi unde poliţiştii ieşeni au depistat mai multe persoane ce conduceau sub influenţa alcoolului.

Pentru un tânăr vasluian, ce a fost depistat cu 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, o seară ce părea să înceapă promiţător s-a încheiat cu întocmirea unui dosar penal. Consumul excesiv de alcool i-a adus un an de închisoare. Printre băuturile consumate se număra whisky J&B şi bere. Tânărul a fost prins de organele legii în zona Gării în timp ce conducea un vehicul marca Renault.

Un dosar penal a fost deschis şi în numele lui Gheorghe Marian, un bărbat în vârstă de 54 de ani din Iași. Cadrul didactic prins beat la volan de poliţiştii ieşeni a fost condamnat la 1 an şi 5 luni de închisoare, cu suspendare de către judecătorii de la Curtea de Apel Iași. Bărbatul a fost descoperit întâmplător de organele legii. Adus în fata audierilor, profesorul şi-a recunoscut vina. Acesta a consumat 200-300 ml de țuică înainte de a se urca la volan.

Cazurile menționate, cu toate că sunt grave, nu pot fi plasate la același nivel cu tentativa bărbatului din județul Suceava de a păcăli organele de poliție. Minciuna îl va costa foarte mult pe șoferul care a încercat să-i păcălească pe polițiști și a declarat că nu se afla la volan în momentul în care a fost oprit de polițiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *