Prima pagină » Cancan ultimă oră » Sindromul de care suferă Horia Moculescu. De 14 ani se luptă cu boala: ,,O durere permanentă”

Sindromul de care suferă Horia Moculescu. De 14 ani se luptă cu boala: ,,O durere permanentă”

24 sept. 2022, 20:40,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Horia Moculecu a luat o pauză de la aparițiile pe scenă, în ultima perioadă. Ajuns la vârsta de 85 de ani, marele pianist susține că problemele de sănătate îi pun destul de des bețe-n roate.

Iată cu ce afecțiune se luptă de 14 ani!

Horia Moculescu: ,,Sunt operat în ultimii 5 ani de două ori”

Horia Moculescu a trecut, de-a lungul anilor, prin multe momente dificile din cauza problemelor de sănătate.

Uneia dintre ele nu a putut, însă, să îi dea „de cap”. Compozitorul a descoperit în urmă cu 14 ani că suferă de sindromul Morton, iar de atunci a fost supus mai multor intervenții chirurgicale. Din nefericire, durerea a continuat să persiste, chiar și după operații:

„Am la piciorul stâng, am aceeași problemă. Sufăr de vreo 14 ani cu el. Sunt operat în ultimii 5 ani de două ori.

Pentru mai nimic aproape… dar care mă chinuiește cu o durere permanentă. Este un sindrom, Morton. Sindrom Morton operat. Presupune durere.”, a declarat Horia Moculescu.

Ce este sindromul Morton, afecțiunea cu care a fost diagnosticat Horia Moculescu?

Sindromul de care suferă Horia Moculescu se numără printre afecțiunile des întâlnite la nivelul picioarelor. Dr. Marius Uscatu dezvăluia într-un interviu mai vechi care sunt principalele cauze care duc la apariția unei astfel de boli:

„Cine spune: ‘Da, m-am descălțat de două ori pe stradă’, înseamnă că a avut o durere atât de importantă încât este datorată prinderii unui nerv între capetele metatarsienelor 3 și 4. Este un nerv care este prins într-un spațiu inextensibil și atunci se produce o tumefiere a nervului.

Nu este o tumoră, ci este un nerv care s-a hipertrofiat și care provoacă nu numai durere, ci și amorțire. Cauza este o încălțăminte mult mai strâmtă decât o cere piciorul. Diagnosticul este 100% clinic, bazat pe examinarea directă și pe anamneză. Piciorul este adesea aparent „normal”, fiind lipsit de bătătură, specifică metatarsalgiei.”, susține dr. Marius Uscatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *