Prima pagină » National » Sindicatului Europol prezintă cum uniformele de 7.400 lei ale polițiștilor se rup: „Adierea provenea de la noua ventilatie”. Ce spune IGPR
Sindicatului Europol prezintă cum uniformele de 7.400 lei ale polițiștilor se rup: „Adierea provenea de la noua ventilatie

Sindicatului Europol prezintă cum uniformele de 7.400 lei ale polițiștilor se rup: „Adierea provenea de la noua ventilatie”. Ce spune IGPR

12 aug. 2024, 22:42,
în National

Furnizorii articolelor de echipament destinate poliţiştilor au prezentat buletine de analiză şi rapoarte de încercare, a transmis, luni, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), după apariţia în spaţiul public a unor informaţii privind calitatea noilor uniforme, transmite Agerpres.

„Livrările articolelor de echipament au fost realizate în conformitate cu clauzele contractuale şi graficele de livrare la toate cele 46 de unităţi din cadrul Poliţiei Române (inspectorate judeţene, şcoli şi centre de formare), distribuţia produselor către poliţişti realizându-se din depozitele unităţilor. Precizăm faptul că, în cadrul procedurii de achiziţiei, cât şi la momentul recepţionării produselor, furnizorii au prezentat buletine de analiză/rapoarte de încercare, iar parametrii determinaţi prin acestea s-au încadrat în specificaţiile tehnice de produs”, precizează IGPR într-un comunicat de presă.

Produsele au parametrii conform celor din specificaţiile tehnice

Conform aceleiaşi surse, în situaţia în care au fost sesizate anumite neconformităţi, au fost efectuate verificări suplimentare la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie Bucureşti, pentru determinarea caracteristicilor materialelor din care sunt confecţionate articolele de echipament. Rezultatul a fost că produsele au parametrii conform celor din specificaţiile tehnice.

„Pentru garanţia produselor a fost stabilit, încă din anul 2023, un mecanism la nivelul structurilor teritoriale, astfel încât, în cazul identificării unor neconformităţi la articolele de echipament, acestea să fie înlocuite, fără costuri suplimentare pentru poliţişti. De asemenea, pentru orice situaţie privind deteriorarea elementelor de uniformă, poliţiştii au în permanenţă posibilitatea să se adreseze structurii de profil a unităţii din care fac parte, în vederea înlocuirii acestora”, se mai menţionează în comunicatul IGPR.

Cazul unui poliţist căruia i-ar fi cedat pantalonii

Într-o postare de pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol a fost prezentat, anterior, cazul unui poliţist căruia i-ar fi cedat pantalonii de la noua uniformă.

„Da, acei pantaloni tactici, care se presupune că sunt realizaţi din ţesătură ‘ripstop’, rezistentă la rupere şi abraziune. Iar costul pe care îl plătim pentru calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub steagul României de pe reperele noii uniforme de poliţie, este de 7465 lei”, se arată în postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *