Prima pagină » Actualitate » Sindicaliștii de la TAROM protestează astăzi în București. Ce nemulțumiri au aceștia
Sindicaliștii de la TAROM protestează astăzi în București. Ce nemulțumiri au aceștia

Sindicaliștii de la TAROM protestează astăzi în București. Ce nemulțumiri au aceștia

21 iul. 2022, 09:23, 1 ,
în Actualitate

Sindicaliştii de la TAROM au anunțat că protestează astăzi, 21 iulie 2022, în intervalul orar 12:00 – 13:00, în faţa sediului companiei din Otopeni, București.

Angajații susțin că sunt nemulţumiţi din cauza faptului că administraţia companiei nu le aprobă o creștere salarială cerută şi se discută de o serie de posibile concedieri, conform unui comunicat al Sindicatului Unit TAROM (SUT), remis, joi, presei.

„Aşa cum merg aceste negocieri, nu excludem apariţia unui conflict de muncă la nivelul TAROM, cu respectarea tuturor normelor impuse de legislaţia în vigoare, deoarece toate demersurile făcute de Sindicat încă de la începutul anului în privinţa majorării bugetului salarial cu un procent de 35% au fost tratate cu dispreţ de conducerea TAROM, Ministerul Transporturilor şi chiar Guvernul României, se tergiversează negocierea CCM prin stabilirea unor termene foarte lungi între şedinţe, se tratează cu indiferenţă Revendicările salariate transmise de Sindicat”, susțin reprezentanţii sindicatului.

Vă aducem aminte că la începutul lunii iunie, directorul companiei TAROM și-a dat demisia dintr-o serie de motive personale.

Peste 200 de sindicaliști TAROM vor protesta, în București

La mitingul organizat de sindicaliştii TAROM sunt aşteptaţi să participe aproximativ 200 de membri. Participanții sunt în ziua liberă, astfel încât să nu fie afectată activitatea companiei. În plus, unii dintre salariaţi vor fi concediaţi zilele următoare, după ce, la o evaluare realizată de PwC, aceştia nu au obținut note corespunzătoare.

„Vă facem cunoscut că astăzi 21.07.2022, între orele 12 și 13, în localitatea Otopeni, județul Ilfov, Calea Bucurestilor nr. 224 F, în fața clădirii Corp F unde se află sediul SC TAROM SA, se va desfășura un miting organizat de către Sindicatul Unit TAROM (SUT) unde vor participa circa 200 membri de sindicat.

Scopul adunării îl constituie manifestarea protestului față de lipsa voinței de salarizare decentă a angajaților TAROM și a tratării cu superficialitate şi chiar cu rea credință a negocierilor Contractului Colectiv de Muncă de către conducerea TAROM.

Așa cum merg aceste negocieri, nu excludem apariția unui conflict de muncă la nivel TAROM, cu respectarea tuturor normelor impuse de legislația în vigoare, deoarece:

– toate demersurile făcute de Sindicat încă de la începutul anului în privința majorării bugetului salarial cu un procent de 35% au fost tratate cu dispreț de conducerea TAROM, Ministerul Transporturilor şi chiar Guvernul României,

– se tergiversează negocierea CCM prin stabilirea unor termene foarte lungi între ședințe,

– se tratează cu indiferență Revendicările salariale transmise de Sindicat,

– se vor emite în zilele următoare decizii de concediere a salariaților evaluaţi de PWC și care la așa-zisa evaluare (contestată de Sindicat) nu au luat note corespunzătoare,

– nu s-a oprit această restructurare care nu este făcută în interesul Companiei TAROM cu ținerea sub un stres permanent a angajaților.

La acest miting vor participa numai salariați aflați în ture libere de serviciu, în așa fel încât să nu fie afectată financiar compania TAROM”, se arată în comunicatul de presă emis de Sindicatul Unit TAROM (SUT).

Pe lângă problemele invocate de sindicaliștii TAROM care vor protesta azi, și compania Blue Air a intrat în vizorul presei după ce a fost amendată de ANPC.

 

 

Comentarii
  • Alo sindicatul aeroportului o greva cand…..salarii de rahat propuse de o excroaca care a furat de a rupt care si-a marit salariu cand a vrut si care nu are avere ca sa nu aiba statul ce confisca.Salarii nesimtite la birouri iar la operational promisiuni liberale ,,,,o sa la anul ,,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *