Prima pagină » Actualitate » Simularea la Limba română pentru examenul de Bacalaureat a început. Ce reguli trebuie să respecte elevii
Simularea la Limba română pentru examenul de Bacalaureat a început. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Simularea la Limba română pentru examenul de Bacalaureat a început. Ce reguli trebuie să respecte elevii

22 mart. 2021, 10:26,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Luni, 22 martie 2021, elevii din clasele terminale de liceu susţin simularea probei scrise de Limba şi Literatura Română pentru examenul de Bacalaureat. Precizăm faptul că doar elevii care nu locuiesc în zone carantinate susţin simularea.

Având în vedere contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus pe teritoriul României, elevii sunt nevoiţi să respecte anumite reguli înainte şi în timpul examenului.

Elevii din oraşele carantinate nu vor participa azi la simulare

O primă obligaţie a elevilor din clasele terminale care susţin examenul de simulare la Limba şi Literatura Română pentru Bac este cea de a intra în sălile de clasă până la ora 08.30. Probele încep la ora 09.00.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu, a menţionat faptul că, din cauza carantinei în anumite oraşe, 5% dintre elevi nu vor da examene astăzi.

De asemenea, aceste note nu se vor trece în catalog, doar dacă elevul solicita acest lucru în scris.

Calendarul simulării pentru examenul de Bacalaureat

Conform calendarului simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, următoarea probă obligatorie a profilului va avea loc miercuri, 24 martie 2021.

Joi, 25 martie 2021, va fi probă la alegere a profilului și a specializării, iar vineri, 26 martie 2021, elevii de liceu vor susține proba scrisă la limba și literatura maternă.

Rezultatele la aceste simulări de Bac se vor afişa săptămâna viitoare, pe data de 31 martie 2021.

Simularea probei scrise de Limba și Literatura Română a Bacalaureatului se susține doar în localitățile care nu sunt carantinate.

Elevii din clasa a VIII-a încep probele din cadrul simulării la Evaluarea Națională pe data de 29 martie, cu proba de Limba și Literatura română. De asemenea, pe 30 martie, este proba scrisă de matematică, iar pe 31 martie proba de limba și literatura maternă. Rezultatele se afișează în data de 16 aprilie.

Ce reguli trebuie să respecte elevii care susţin simularea de Bacalaureat

Pentru a preveni răspândirea noul coronavirus şi pentru a se desfăşura în condiţii de siguranţă, autorităţile au luate anumite măsuri de protecţie. Astfel, elevii trebuie să se ştie că la intrarea în sală se vor dezinfecta pe mâini, la fel ca şi la ieşirea din unitatea de învăţământ.

La intrarea în şcoală, au fost aşezate covoraşe dezinfectate, iar pentru evitarea aglomeraţiei, au fost create circuite separate, pentru ca elevii să nu se întâlnească între ei.

Examenul durează trei ore şi pe tot parcursul probei de la limba română, elevii vor trebuie să poarte mască de protecţie împotriva virusului SARS – COV – 2.

Totodată, fiecare elev va sta singur în bancă, fiind aşezat în ordine alfabetică.

Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor putea fi reprogramate în localitățile aflate în carantină până la încetarea măsurii, potrivit unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai, a anunțat ministrul Educației şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu.

Mii de liceeni, din județul Iași, susțin astăzi simulări la examenele naționale

Peste 6.000 de liceeni (clasele a XII-a și a XIII-a) din județul Iași suțin astăzi, 22 martie 2021, simularea probei de Limba și literatura română, pregătitoare pentru examenul de Bacalaureat 2021. Cei înmatriculați în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *