Prima pagină » Eveniment-Social » Simularea concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași: 1.700 de candidați, 200 de studenți voluntari, 65 de amfiteatre
Simularea concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași: 1.700 de candidați, 200 de studenți voluntari, 65 de amfiteatre

Simularea concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași: 1.700 de candidați, 200 de studenți voluntari, 65 de amfiteatre

04 mai 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași organizează o nouă etapă de simulare a concursului de admitere. La această sesiune, s-au înscris 1.700 de candidați – mai mulți față de prima sesiune desfășurată în martie, la care au participat 1.482. Aproximativ 200 de studenți voluntari vor avea grijă de buna desfășurare a concursului, care are loc în regim fizic. Acesta se va desfășura duminică, 8 mai 2022

O nouă sesiune a simulării concursului de Admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, din Iași, va avea loc duminică, 8 mai 2022. Simularea concursului de admitere este un proiect educațional organizat de către UMF împreună cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași și Asociația Studenților Bioingineri Iași.

La această sesiune, s-au înscris 1.700 de candidați – mai mulți față de prima sesiune desfășurată în martie, la care au participat 1.482. Aproximativ 200 de studenți voluntari vor avea grijă de buna desfășurare a concursului, care are loc în format fizic.

Simularea concursului de admitere la UMF Iași

În ziua programată pentru simulare, librăria Universității de Medicină și Farmacie va fi deschisă în intervalul orar 8:00-14:00, astfel încât candidații să își poată procura culegerile de teste pentru Concursul de Admitere la UMF Iași 2022.

„Suntem extrem de încântați că, după doi ani, avem posibilitatea de a organiza din nou simularea concursului de Admitere la UMF Iași în format fizic. Știm cât de important este acest examen pentru viitorii noștri colegi și ne bucurăm că putem veni în ajutorul lor, pentru a-și evalua cunoștințele deprinse până în acest moment și a face față mai ușor stresului din ziua concursului, știind la ce să se aștepte și cum decurge acesta”, a declarat Mădălina Florea, președintele Societății Studenților Mediciniști Iași.

Au apărut culegeri care conțin modele de teste

În acest context, testele publicate de Editura „Gr. T. Popa”, ediția 2022, au următoarele prețuri de vânzare: Anatomia și fiziologia omului – 33 de lei, Chimie Organică – 42 de lei, Fizică – 43 de lei, Biologie Vegetală – 32 de lei, Matematică – 31 de lei. Ediția simulării concursului de admitere la UMF Iași 2022 se va desfășura fizic și va avea loc în două sesiuni.

Taxa de participare este de 60 de lei. Simularea concursului de admitere este un proiect educațional destinat elevilor sau oricărei persoane care dorește să se înscrie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. Proiectul are ca scop principal simularea procesului de examinare din cadrul concursului de admitere, precum și evaluarea personală a fiecărui candidat.

UMF Iași a scos din calculul notei de admitere media de la Bacalaureat

De precizat este că, în ședința din 22 decembrie 2021, Senatul Universității de Medicină și Farmacie Iași a aprobat Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere, pentru anul universitar 2022-2023. Conform Metodologiei, s-a scos din calculul notei de admitere media de la Bacalaureat, care reprezenta 10 procente. Astfel, începând din acest an, clasificarea candidaților se va realiza doar pe baza notelor obținute la testul grilă.

Concursul de admitere din sesiunea IULIE constă în susținerea unei probe scrise (test grilă) pentru ocuparea locurilor subvenționate la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei. Universitatea acordă cel puțin zece locuri bugetate, în cadrul cifrei de școlarizare aprobate, din categoria locuri repartizate statistic, absolvenților cu diplomă de Bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială. În cazul în care locurile nu se ocupă, universitatea le va distribui către ceilalți candidați.

Durata tezei este de trei ore. La noua etapă a simulării concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași participă 1.700 de candidați, existând și 200 de studenți voluntari în cele 65 de amfiteatre amenajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`