Prima pagină » Eveniment-Social » Simularea concursului de admitere la UMF Iași
Simularea concursului de admitere la UMF Iași

Simularea concursului de admitere la UMF Iași

12 feb. 2020, 10:28,
în Eveniment-Social

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vor avea loc două sesiuni de simulare a concursului de admitere. Prima sesiune este programată pe 7 martie 2020 (sâmbătă), iar cea de a doua pe 10 mai 2020 (duminică).

Ca element de noutate, anul acesta Comitetul de Organizare al proiectului a decis introducerea posibilității de a opta pentru o nouă specializare de concurs: Asistență de Profilaxie Stomatologică. Aceasta a fost introdusă în Metodologia Examenului de Admitere în anul 2019, urmând să fie adoptată ca probă la Simularea de Admitere.

Concursul simulat se poate da pentru următoarele specializări:

– Medicină
– Medicină dentară
– Asistență de Profilaxie Stomatologică
– Farmacie
– Bioinginerie medicală
– Asistență medicală generală
– Nutriție şi dietetică
– Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare
– Tehnică dentară

Înscrierea la concurs

Taxa de participare în valoare de 40 RON poate fi achitată prin plată online, depunere numerar (BCR) sau ordin de plată în contul Societății Studenților Mediciniști Iași. Trebuie specificat la detalii TAXĂ SIMULARE ADMITERE și numele participantului (în cazul în care plata este efectuată de către o altă persoană).

În cazul plății online se percepe o taxă suplimentară de administrare în valoare de 2 RON, iar în cazul depunerii în cont bancar, taxa de participare la Simulare (în valoare de 40 RON) nu include comisionul perceput de bancă pentru depunere.

Este obligatorie completarea formularului de înscriere după plată taxei. Altfel, plata și participarea candidatului este considerată nulă. Taxa este nerambursabilă. Dacă candidatul nu mai poate participa ulterior la Simulare, își asumă pierderea contravalorii taxei.

Completarea formularului de înscriere până la data de 22 februarie 2020 (pentru prima sesiune, din 7 martie). Candidatul trebuie să încarce screenshot-ul (captură de ecran) a e-mailului de confirmare a plății online sau chitanța de depunere numerar semnată și ștampilată de casier sau ordinul de plată semnat și ștampilat de casier în cadrul formularului pentru a atesta tranzacția efectuată.

Verificarea datelor introduse în pagina Candidați înscriși (listele cu candidații vor apărea după finalizarea perioadei de înscriere).

Repartizarea pe săli. Candidatul trebuie să verifice pe site-ul proiectului în ce sală a fost repartizat (listele cu repartiția vor apărea după finalizarea perioadei de înscriere).

Prezentarea în ziua Simulării până la ora 8:30. Intrarea în sală e permisă până la ora 9:55. La ora 10:00 începe simularea.

Subiectele

Concursul de simulare de admitere constă în susținerea unei teze (test grilă) care va dura 3 ore.

Caietele cu întrebări, aferente testului grilă de concurs, sunt redactate în limba română. Subiectele pentru concurs sunt stabilite din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele și clasele de liceu.

Disciplinele de concurs sunt următoarele:

Pentru specializările Medicină și Medicină Dentară:

Disciplină primară (obligatorie): Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului);
Disciplină secundară (la alegere): Chimie organică sau Fizică.
Pentru specializarea Farmacie:

Disciplină primară (obligatorie): Chimie organică;
Disciplină secundară (la alegere): Biologie vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).
Pentru specializarea Bioinginerie medicală – o disciplină la alegere, din următoarele:

Matematică;
Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).
Pentru specializările Asistență Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Tehnică dentară, Nutriție și dietetică și Asistență de Profilaxie Stomatologică – o disciplină la alegere, din următoarele:

Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului);
Chimie organică.

Concursul propriu-zis constă în susținerea unei teze (test grilă) sub forma unei broșuri cu întrebări concepute și redactate exclusiv de către cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popă”. Timp de 3 ore, candidații vor rezolva întrebările de tip complement simplu și/sau multiplu, cu informații din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele și clasele de liceu. Rezultatele vor fi afișate pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro/, iar contestațiile se pot face printr-o cerere tipizată depusă la sediul Societatății Studenților Mediciniști Iași în primele 3 ore de la finalizarea examenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`