Prima pagină » Eveniment-Social » Simulare Bacalaureat 2024. Astăzi, elevii ieșeni susțin proba la Limba și literatura română – FOTO

Simulare Bacalaureat 2024. Astăzi, elevii ieșeni susțin proba la Limba și literatura română – FOTO

04 mart. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2024 încep astăzi, 4 martie, la ora 9:00, cu proba scrisă la Limba și literatura română. 5.991 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a din județul Iași sunt așteptați să participe la simularea probelor scrise, organizată în 48 de unități de învățământ liceal.

Astăzi, elevii ieșeni susțin proba la Limba și literatura română

Probele din cadrul simulării BAC 2024 încep la ora 9:00, moment în care în fiecare sală se deschid plicurile sigilate ce conțin subiectul multiplicat. Accesul este permis până la ora 8:30, potrivit procedurii. Elevii au la dispoziție trei ore pentru elaborarea fiecărei lucrări scrise. La expirarea timpului, foile sunt predate în stadiul în care se află, fiind scanate în clasă și corectate digitalizat.

Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor. Predarea se face fără a primi subiectele, iar trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări.

Mai multe conținuturi și cinci autori canonici au fost excluși din programele integrale ale examenului de vară. Modificările aduse de Ministerul Educației vizează eliminarea textului dramatic postbelic, a perioadei postbelice și a autorilor canonici Titu Maiorescu, Eugen Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu și Marin Sorescu.

Toate lucrările de la examen vor fi scanate digital

bacalaureat

Rezultatele simulării examenului de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024

La simulările pentru Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată. După ce termină examenul, fiecare elev trebuie să ducă lucrarea la catedră, unde va fi scanată fiecare pagină.

Odată ajunsă în platforma digitalizată, foaia este anonimizată și repartizată aleatoriu către doi profesori din țară. În cazul în care cei doi pun note care au diferență mai mare de un punct, sistemul trimite lucrarea către alți doi evaluatori.

Amintim faptul că, după ce au fost susținute simulările pentru Evaluarea Națională 2024, în perioada 5-7 februarie, reprezentanții ISJ Iași au transmis că nu au fost înregistrate probleme cu scanarea lucrărilor.

Mâine, 5 martie 2024, elevii vor susține proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului, miercuri, 6 martie 2024, vor avea proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi, 7 martie 2024, probă scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele simulării examenului de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate individual, în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024