Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Simti mancarimi in interiorul urechii? Iata care este cauza si ce trebuie sa faci
Simti mancarimi in interiorul urechii? Iata care este cauza si ce trebuie sa faci

Simti mancarimi in interiorul urechii? Iata care este cauza si ce trebuie sa faci

26 ian. 2018, 08:46,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:638422;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Cat de enervanta este mancarimea, mai ales atunci cand este resimtita intr-un loc in care nu poti ajunge, cum ar fi interiorul urechii. Uneori simti ca innebunesti. Din fericire, daca va confruntati cu o mancarime cronica in interiorul urechii, in acest articol va vom spune care este motivul si ce trebuie sa faceti pentru a scapa de mancarime.

Ce anume cauzeaza mancarimi in interiorul urechii

Urechea prezinta fibre neurologice care sunt extrem de sensibile. Stim ca se spune in popor ca ne vorbeste cineva atunci cand ne mananca urechea, insa nu este nici pe departe adevarat.
Mancarimea urechilor este provocata de mai multi factori printre care: piele uscata, infectie la nivelul urechii, psoriazis, dermatita sau din cauza acumularii de apa in ureche dupa ce ati fost la piscina sau dupa ce ati facut baie.

Mancarimea urechii poate fi cauzata si de o infectie fungica. Desi nu la fel de comune ca infectiile bacteriene la nivelul urechii, infectiile fungice pot provoca mancarimi cronice in canalul urechii. Jurnalul mediteranean de Hematologie si boli infectioase rapoarteaza ca ciupercile cauzeaza aproximativ 10 % din toate cazurile de senzatiade mancarime a urechilor. Cum spuneam, un alt motiv pentru care puteti experimenta mancarimea in canalul urechii este din cauza dermatitei atopice (eczeme) sau psoriazisului. Ambele conditii pot afecta orice zona a corpului, inclusiv canalul urechii. Inflamatia cauzata de dermatita provoaca mancarime in ureche si poate duce la infectie.

In cele mai multe dintre cazuri nu trebuie sa va ingrijorati daca va mananca urecheea. Daca totusi observati ca pe langa mancarime aveti si alte simptome cum ar fi sangerare, o secretie ciudata sau chiar pierderea auzului, va recomandam sa mergeti la medic.

Tratarea mancarimii urechilor

Specialistii spun ca atunci cand va curatati in ureche cu betisoare de urechi sau cand vreti sa va scarpinati in interiorul urechii cu ajutorul unei agrafe, este foarte posibil sa va spargeti timpanul.
Iata care sunt solutiile pe care vi le propunem noi pentru tratarea mancarimii interiorului urechii, fara a va pune in pericol.

1. Alcool si otet. Cu orice instrument doriti, chiar si cu o lingura, presarati cateva picaturi de alcool si otet in ureche. Aplecati capul intr-o parte, puneti picaturile in ambele urechi, insa nu lasati mult sa actioneze caci atat alcoolul cat si otetul sunt puternice. Spalati-va rapid.

2. Ulei incalzit. Puteti folosi orice tip de ulei, cum ar fi uleiul de masline, de arbore de ceai, de cocos, usturoi. Puneti-va cateva picaturi in ureche.
3. Apa oxigenata. Pentru o curatare eficienta amestecati apa normala cu apa oxigenata si puneti-va cateva picaturi in ureche.
4. Aloe Vera. Pentru restaurarea pH-ului si pentru efecte anti-inflamatorii, va recomandam sa va picurati cateva picaturi de gel de aloe vera in ureche.
5. Sirop de coacaze. Pentru tratarea infectiilor urechii, mai ales in cazul copiilor, va recomandam siropul de coacaze. Este foarte eficient si trebuie numai sa beti regulat pentru prevenirea si tratarea infectiilor virale.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ada Galeș a fost diagnosticată cu cancer la 34 de ani. Actrița urmează să fie operată pentru a patra oară. Ce mesaj a transmis
Playtech.ro
Înmormântarea lui Felix Baumgartner, amânată. Italienii refuză să elibereze trupul neînsuflețit al parașutistului. Ce investighează
observatornews.ro
Rezultate Titularizare 2025. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Playsport.ro
Un tânăr a ajuns la balamuc după ce ChatGPT i-a validat teoriile despre metafizică și...
Evz.ro
Cod roșu de caniculă. Aproape toată țara va fi afectată
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Cum e privită Mihaela Rădulescu în Austria după moartea prematură a lui Felix Baumgartner
Playtech.ro
Cu ce viteză maximă poți merge în marșarier? Ce spune Codul Rutier 2025 despre mersul cu spatele
Dailybusiness.ro
Produsul care aduce profit mai târziu decât se așteptau producătorii din România: „Piața era saturată de cele din Grecia”
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Alexia Eram și Mario Fresh s-au certat într-un club de fițe din Mamaia. De față erau și iubiții lor. Aris a intervenit între ei!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Ce se întâmplă cu autopsia lui Felix Baumgartner. Abia acum s-a aflat decizia șocantă a autorităților
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 iulie 2025
22 iulie 2025