Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Se simțea rău și credea că e o scurgere de gaze, dar adevărul a fost unul crunt

Se simțea rău și credea că e o scurgere de gaze, dar adevărul a fost unul crunt

29 feb. 2020, 22:26,
BZI.ro, în Sanatate

Simtea miros de gaz, dar avea AVC! Charlotte Wood a început brusc să simtă miros de gaz în casa ei, era convinsă că a existat o scurgere.

Dar senzația neobișnuită s-a dovedit a fi un semn de avertizare timpurie a unui accident vascular cerebral – chiar dacă Charlotte avea doar 28 de ani.

Charlotte Wood suferise de un accident vascular cerebral la doar 28 de ani.

Am simțit că sunt beata și, ieșind afară, când aerul curat m-a lovit brusc, mi-am pierdut echilibrul și am crezut că trebuie să fi fost o scurgere de monoxid de carbon.”

Charlotte și-a alertat soțul care l-a luat pe fiul lor în brațe și au ieșit toți în curte.

„Am sunat la pompieri să vină să verifice casa, dar nu au găsit nicio scurgere. La acel moment fața începuse să-mi paralizeze și mi-am dat seama că am un accident vascular cerebral. Nu-mi puteam simți partea stângă a feței. Puteam să vorbesc, dar mă împiedicam întruna. Un vecin mi-a dat un pahar de apă, dar am simțit-o foarte fierbinte pe partea stângă a gurii și foarte rece pe partea dreaptă. Eram confuză pentru că nu știam dacă îmi dăduse apă fierbinte sau rece”, a povestit tanara.

Simtea miros de gaz, dar avea AVC!

S-a uitat într-o oglinda pentru a vedea dacă i s-a căzut fața – un alt semn de un accident vascular cerebral – dar părea normala.

Chiar și așa, Tony a apelat la o ambulanță. Când medicii au ajuns acolo, au testat-o pe Charlotte și au detectat unele dovezi de contaminare cu monoxid de carbon, dar au considerat că nivelul este prea scăzut pentru a-i provoca aceste simptome.

„Le-am spus că fac un accident vascular cerebral, dar au spus că sunt prea tânără”, a spus ea.

Charlotte, pe bună dreptate, a crezut că ar putea mirosi a gaz, dar la sosirea pompierilor, acestia nu au detectat nimic. „Ei au crezut că am o infecție la ureche, dar am avut una înainte și nu se simțise așa.

Medicii i-au spus lui Charlotte, care mergea la sală de trei sau patru ori pe săptămână, că un exercitiu pe care il făcuse îi deteriorase un vas mare de sânge de la gât, afectând aportul de sânge spre creier.

Este o afecțiune cunoscută sub numele de disecția arterei cervicale și este una dintre cele mai frecvente cauze de accident vascular cerebral la persoanele sub 50 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *