Prima pagină » Sanatate » „Simt pulsații în ureche”, afecțiunile cu care se confruntă tânăra generație 

„Simt pulsații în ureche”, afecțiunile cu care se confruntă tânăra generație 

22 feb. 2022, 11:41,
BZI.ro, în Sanatate

Pulsațiile în ureche au devenit unele dintre cele mai des întâlnite simptome pe care tinerii le resimt la nivelul capului. 

Tinitusul, sau cum este cunoscut în popor drept, țiuitul în ureche este un semn al afecțiunilor pe care le resimte organismul. Poate apărea din diferite cauze și se poate trata acasă prin cel mai simplu și eficient tratament naturist. 

persoana aflata in cabinetul unui medic specialist pentru a trata durerile de urechi

Cele mai frecvente dureri de cap sau de tâmple sunt datorate pulsațiilor în ureche, care, sunt de fapt, zgomote pe care creierul nu le poate percepe

Pulsații în ureche, cauzele durerilor apăsătoare 

Cele mai frecvente dureri de cap sau de tâmple sunt datorate pulsațiilor în ureche, care, sunt de fapt, zgomote pe care creierul nu le poate percepe. Apar de cele mai multe ori ca un semnal de alarmă pentru a atenționa organismul de unele problemele din corp. Infecțiile netratate, meningita, sinuzita sau bolile cardiovasculare sunt doar câteva afecțiuni care au ca și simptom principal durerile la nivelul urechii interne. 

Multe persoane pot fi deranjate de acest ţiuit apăsător care apasă pe membrana urechilor și anume pe timpan. De cele mai multe ori indică o presiune atmosferică care a scăzut brusc sau o tensiune arterială ce nu se află în parametrii normali. Aceste afecțiuni pot apărea și în urma unui efort fizic intens. 

Dacă pulsațiile în urechi continuă pe o perioadă de timp îndelungată, cu o durere care se intensifică pot apărea stările de greață, amețeală, insomnii și pot duce chiar și la pierderea auzului. În astfel de situații este recomandată vizita într-un cabinet de specialitate. Medicul orelist investighează în amănunt problema disconfortului de la nivelul capului și poate da o schemă de tratament pentru a combate aceste simptome supărătoare

persoana care isi tine mana la ureci, acuza dureri

Medicul orelist investighează în amănunt problema disconfortului de la nivelul capului și poate da o schemă de tratament pentru a combate aceste simptome supărătoare

Procesele inflamatorii sunt unele dintre cele mai des întâlnite cauze ale ţiuitului din urechi și apare ca și ca efect advers în urma otitei netratate. Principalele cauze de apariție otitei sunt bazate pe o igienă necorespunzătoare a tractului auditiv sau dacă sistemul imunitar este slăbit. Pulsațiile în ureche sunt însoțite de tulburări de auz, creșterea temperaturii corporale, sensibilitate ridicată pentru zgomote și sunete fine. Otita eliberează un lichid de culoare alb-gălbuie ce are că și rol protecția timpanului. 

Arterioscleroza este o altă boală ce cauzează sensibilitatea urechii și auzului. Apare ca și urmare ereditară, a dietelor care nu sunt bogate in vitamine și minerale, dar poate apărea și la persoanele care suferă de obezitate. 

Aceste pulsații în urechi pot sa apara și în urma zgomotelor puternice, utilizarea excesivă a căștilor la un volum ridicat sau o viață sedentară. 

persoana care sufera de dureri la nivelul urechilor

Principalele cauze de apariție otitei sunt bazate pe o igienă necorespunzătoare a tractului auditiv sau dacă sistemul imunitar este slăbit

Tratamentul pentru durerile de la nivelul urechilor 

Cel mai cunoscut leac din bătrâni pentru a scăpa de pulsațiile din ureche este sarea încălzită. Înainte de culcare se încălzește sarea la foc mic pentru câteva minute și se toarnă într-un sac de pânză sau șosetă groasă. Se înfășoară în prosop și se așează sub cap. În acest mod, canalul auditiv se curăță natural și lasă timpanul să vibreze. 

Fumul de țigară este un alt remediu pentru a scăpa de zgomotul din ureche. Puțini știu că nicotina este folosită în medicina alternativă ca și calmant și antiinflamator. Are rolul de a îndepărta impuritățile aflate în urechea externă și de a reda starea de bine

medic orelist care face spalaturi asupra canalului auditiv

Dacă pulsațiile în urechi continuă pe o perioadă de timp îndelungată, cu o durere care se intensifică pot apărea stările de greață, amețeală, insomnii și pot duce chiar și la pierderea auzului

Ceaiul de mușețel, apa oxigenată sau serul fiziologic sunt folosite de medicii specialiști pentru a spăla și curăța zona afectată. Cu ajutorul unei seringi se împinge lichidul în ureche pentru a înmuia ceara aflată în exces. Impuritățile sunt eliminate cu ușurință, în mod eficient și rapid. 

Pentru a îndepărta acest simptom de pulsații în ureche oreliștii recomandă o viață activă, plimbări în natură și reducerea zgomotelor cotidiene. 


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *