Prima pagină » International » Simptomele de Covid ale lui Joe Biden au dispărut. Medicul preşedintelui: „Plămânii lui sunt curați”
Simptomele de Covid ale lui Joe Biden au dispărut. Medicul preşedintelui: „Plămânii lui sunt curați”

Simptomele de Covid ale lui Joe Biden au dispărut. Medicul preşedintelui: „Plămânii lui sunt curați”

25 iul. 2022, 22:14, 3 ,
B, , h, , în International

Simptomele de COVID ale preşedintelui american Joe Biden s-au remis „aproape complet”, a dat asigurări medicul său luni, într-un comunicat. Casa Albă a anunțat joia trecută că Joe Biden s-a îmbolnăvit de COVID-19.

„Întrebat fiind, la momentul de față, (Biden) a menţionat doar o congestie nazală reziduală şi o minimă răguşeală”, a afirmat Kevin O’Connor, medicul de la Casa Albă, potrivit comunicatului citat de Reuters, preluată de Agerpres.

O’Connor a afirmat în weekend că tusea şi durerile corporale resimţite de Biden s-au diminuat şi acesta nu se mai confruntă cu nicio greutate în respiraţie. Luni, el a reiterat că plămânii preşedintelui sunt „curaţi”, tensiunea și nivelul de oxigen sunt normale, iar președintele răspunde bine la tratament.

Biden avea prevăzute întâlniri online cu şefi de companii şi lideri sindicali

Joe Biden a fost testat pozitiv cu coronavirus joia trecută. Casa Albă a încercat să dea asigurări că şeful statului poate lucra şi bolnav fiind, iar joi a dat publicităţii o înregistrare video în care acesta le transmite americanilor că se simte bine. Vineri, el a participat la reuniuni virtuale cu personalul Casei Albe.

În weekend preşedintele nu a avut evenimente publice şi planurile de deplasări din prima parte a acestei săptămâni au fost amânate, dar mai târziu luni Biden avea prevăzute întâlniri online cu şefi de companii şi lideri sindicali, în cadrul eforturilor administraţiei de a susţine industria semiconductorilor.

Starea de sănătate a lui Biden, infectat cu coronavirus, s-a îmbunătățit

Starea de sănătate a președintelui american Joe Biden s-a îmbunătățit de când a fost depistat pozitiv la testul Covid joi, a anunțat vineri medicul său personal, într-o scrisoare publicată de Casa Albă, potrivit Le Figaro.

„Simptomele sale s-au ameliorat”, a scris doctorul Kevin O’Connor, precizând că liderul în vârstă de 79 de ani a avut o febră foarte scăzută de 37,4 grade în noaptea de joi spre vineri.

Joe Biden continuă să se confrunte cu oboseală, nas care curge și o tuse ocazională, a precizat medicul. Joe Biden a primit o vaccinare completă împotriva Covid-19, cu două doze de rapel, a declarat doctorul O’Connor, astfel că se așteaptă ca președintele să „răspundă bine” la infecția virală.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024