Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Simptomele tipice ale accidentului vascular cerebral
Simptomele tipice ale accidentului vascular cerebral

Simptomele tipice ale accidentului vascular cerebral

30 aug. 2020, 12:58,
în Sanatate

Simptomele accidentului vascular cerebral. Un accident vascular cerebral este un blocaj în creier cauzata de un cheag de sânge sau de un vas de sânge rupt în interiorul creierului, care provoacă hemoragie.

Simptomele accidentului vascular cerebral

Accident vascular cerebral lovește fără a avertiza și este probabil să reapară la 30 și 40% dintre pacienți în termen de 5 ani de la primul accident vascular cerebral. Deci, pentru a minimiza riscul de sechele sau chiar deces, este esențial să cunoaștem semnele unui accident vascular cerebral. Următoarele simptome de avertizare trebuie sa va determine sa sunati la 112:

Paralizia pe o parte a corpului: pierderea forței într-un braț sau picior, jumătate a feței sau o parte a corpului în ansamblu.
Tulburări de limbaj: dificultate bruscă în găsirea cuvintelor, jargon greu de înțeles, dificultate în articulare sau înțelegere a ceea ce spune cineva.
Tulburări de sensibilitate: amorțeală a feței, a brațului sau a piciorului, care poate duce la o cădere. Dificultate de mișcare a unui braț sau a unui picior.
Tulburări vizuale: pierderea bruscă a vederii la un ochi sau lipsa vederii din jumătatea unui câmp vizual,
Dureri de cap violente
Tulburări de echilibru

Acestea sunt cele mai frecvente simptome, dar există și altele. Spre deosebire de un infarct miocardic, care se caracterizează printr-o durere foarte specifică în piept, accidentul vascular cerebral se poate manifesta diferit, în funcție de regiunea creierului afectată.

Care sunt consecințele?

Accidentul vascular cerebral creează un blocaj într-o arteră. Sângele nu mai trece și artera nu mai poate alimenta corect creierul pentru a-i oferi elementele necesare funcționării sale, precum oxigenul sau zahărul. Ca urmare, zona devine mortificată, adică celulele din zona afectată mor treptat. Sechelele variază în funcție de zona afectată. Severitatea tulburărilor variază de la caz la caz. Cele mai frecvente sechele sunt cele legate de echilibr și problemele de memorie. În plus, în rândul persoanelor cu sechele, 501% au dificultăți in a merge pe jos chiar si 500 de metri. Accidentul vascular cerebral poate duce, de asemenea, la incontinență urinară și depresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 ianuarie 2025
15 ianuarie 2025