Prima pagină » Coronavirus » Simptome ușoare de covid – Când mergi la spital. Ce spune Virgil Musta
Simptome ușoare de covid - Când mergi la spital. Ce spune Virgil Musta

Simptome ușoare de covid – Când mergi la spital. Ce spune Virgil Musta

11 nov. 2020, 13:53,
în Coronavirus

Şeful Cliniciii de Infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara ne spune ce înseamnă simptome uşoare în caz de covid şi când trebuie să ne prezentăm de urgenţă la spital. Medicul Virgil Musta pune accent pe încercarea de a nu aglomera spitalele, şi aşa la capacitate maximă aproape.

Este bine să ţinem cont de sfaturile cadrelor medicale, pentru a ne salva viaţa. Iată ce spune Virgil Muşta:

“Pacienţii care au durere de gât, tuse care nu e intensă, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului. Acestea sunt forme uşoare când pacienţii pot rămâne acasă. Dacă au semne de infecţie de căi respiratorii, lipsa de aer, tuse intensă, febră… Acestea recomandă internarea sau prezentarea la evaluare. Se vor decizii de internare sau de rămânere la domiciliu, în funcţie şi de locurile în spital”, a explicat medicul Muşta.

Prezentarea la spital – Obligatorie sau nu

Şeful Clinicii de Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara a spus şi după cât timp ar trebui să mergem la spital, din momentul în care avem de simptome uşoare de covid.

“La acest virus, în 5 – 7 zile starea se înrăutăţeşte, simptomele devin mai grave. Atunci trebuie să sune la 112 ca să se interneze. Dacă durează peste o săptămână este bine să se prezinte pentru evaluare pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare şi să primească recomandări. Evaluarea se face într-o singură zi, când se fac investigaţii biologice conform unui protocol, investigaţii imagistice. Pacientul poate fi trimis acasă sau, dacă se consideră că este cazul, să fie internat într-un spital nivel 1 sau spital suport. Acum, noi nu avem niciun loc, tot ce se prezintă pentru evaluare direcţionam spre spitalele suport”, a mai spus Virgil Muşta.

„Şi medicul de familie îşi poate da seama dacă pacientul respira greu sau sacadat. Singura posibilitate de a determina cât de gravă este problema respiratorie este determinarea saturaţiei oxigenului. Dacă pacientul are o saturaţie scăzută, trebuie făcute investigaţii biologice”, a punctat Virgil Musta.

Doctorul Virgil Musta este de părere că pacienții cu forme ușoare trebuie tratați acasă. Dacă însă starea li se agravează, atunci este necesară prezența la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *