Prima pagină » Sanatate » Simptome premenopauză forum: Primele semne ale insuficienței ovariene

Simptome premenopauză forum: Primele semne ale insuficienței ovariene

01 apr. 2022, 15:40, 1 ,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe femei caută simptome premenopauza pe forum. Premenopauza este un eveniment la fel de natural în viața unei femei ca pubertatea și sarcina. Acesta este un fel de piatră de temelie în trecerea de la vârsta fertilă la o încetare definitivă a menstruației. În același timp, doar 20% dintre sexul frumos trec fără probleme peste această perioadă. Opt din zece femei suferă de simptome debilitante care reduc calitatea vieții.

Primele semne de insuficiență ovariană pot fi observate încă de la vârsta de 35 de ani. Cu toate acestea, ele nu se manifestă în exterior. Menstruația rămâne regulată, iar o femeie, dacă dorește, poate încă să nască un copil. Modificările premenopauzei încep în medie cu 5 ani înainte de menopauză, adică în jurul vârstei de 45-46 de ani. Menopauza la majoritatea femeilor europene apare la 50-51 de ani.

femeie care se racoreste cu un ventilator din cauza caldurii simtite din cauza premenopauzei

Decolorarea funcției menstruale este însoțită de îmbătrânirea naturală a pielii

Simptome premenopauză forum: La ce vârstă se oprește menstruația

Uneori, menstruația se oprește mult mai devreme, la 40-45 de ani. În acest caz, vorbim de menopauză precoce. Dacă menstruația dispare înainte de vârsta de 40 de ani, este vorba despre menopauza prematură. Menopauza precoce și prematură nu poate fi considerată normală. Prin urmare, dacă ai simptome de premenopauză mai devreme decât vârsta prescrisă, trebuie să urmezi un tratament. Consultă un ginecolog, acesta va efectua o examinare și va prescrie terapia necesară.

femeie care priveste ingandurat din cauza premenopauzei

Precum și anxietatea sau depresia, multe femei suferă, de asemenea, de tulburări de memorie și neatenție

Dacă ești sănătoasă, există șansa să înduri mai mult sau mai puțin ușor menopauza. Bolile cronice, pe care, din păcate, multe persoane le au până la vârsta de 45-50 de ani, complică adesea perioada modificărilor hormonale. Prin urmare, jumătate dintre femei simt pe deplin ce este premenopauza.

Printre primele simptome se numără transpirația crescută, frisoanele, somnolenţă, iritabilitatea. Precum și anxietatea sau depresia, multe femei suferă, de asemenea, de tulburări de memorie și neatenție. Unele femei simt și dureri de cap periodice, precum și fluctuații ale tensiunii arteriale.

Alte semne care semnalează apropierea premenopauzei

Atacurile de bătăi rapide ale inimii și creștere în greutate sunt simptome ale premenopauzei. Bufeurile apar la majoritatea femeilor, dar severitatea poate varia. Unii notează instalarea bruscă a căldurii la nivelul feței, gâtului și umerilor. Altele, pe lângă aceasta, experimentează accese de amețeli și chiar leșin asociate cu o întrerupere temporară a fluxului sanguin la creier. Bufeurile pot apărea chiar la începutul premenopauzei și persistă până la 5 ani și uneori mai mult.

femeie care se tine de burta

Printre primele simptome se numără transpirația crescută, frisoanele, somnolenţa, iritabilitatea

Dezechilibrul hormonal, caracteristic menopauzei, duce uneori la perturbarea proceselor care au loc în uter. Se poate dezvolta mucoasa internă, ceea ce creează probleme în timpul menstruației. Acestea devin abundente, cu cheaguri de sânge dense. Dacă apar aceste simptome, trebuie neapărat să consultați un medic.

Decolorarea funcției menstruale este însoțită de îmbătrânirea naturală a pielii. Aceasta devine mai subțire, mai uscată, capătă o nuanță cenușie. Nuanța pielii scade, în fiecare lună apar noi riduri pe ea. Aceste procese nu pot fi oprite, dar este totuși posibilă încetinirea îmbătrânirii.

Simptomele de premenopauză descrise pe forum nu sunt deloc un motiv pentru a-ți pierde pofta de viață. Astăzi, există multe medicamente care pot compensa deficitul de hormoni sexuali din organism, pot îmbunătăți starea generală a organismului și îl pot proteja de îmbătrânire și de multe boli. Trebuie doar să căutați ajutor de la un medic și să găsiți medicamentul potrivit.

grafica femeie care simte dureri de burta din cuaza premenopauzei si tine un cartonas in mana cu o fata trista

Atacurile de bătăi rapide ale inimii și creștere în greutate sunt simptome ale premenopauzei


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *