Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Simptome după AVC. Atenție la cele 6 schimbări de sănătate
Simptome după AVC. Atenție la cele 6 schimbări de sănătate

Simptome după AVC. Atenție la cele 6 schimbări de sănătate

14 oct. 2020, 14:49,
BZI.ro, în WoW!

Ce simptome după AVC cunoşti? Poate că nu ai auzit niciodată de accident vasculare cerebrale (avc) ori nu cunoşti pe nimeni care să fi suferit aşa ceva. Totuşi, e bine să fii mereu în cunoştinţă de cauză. Spre exemplu, ştiai că în fiecare minut din timpul unui AVC, creierul uman pierde în jur de 2 milioane de celule? Ştiai că fiecare oră de după avc, dacă nu ai primit ajutor de urgenţă, creierul îmbătrâneşte cu aproximativ 3 ani jumătate?

Recuperarea de după un accident vascular cerebral durează foarte mult şi este epuizantă atât pentru pacient, cât şi pentru asistent. De aceea e bine să citeşti lista cu simptome după AVC de mai jos, ca să ştii să ceri ajutor de specialitate cât mai repede.

Simptome după AVC – 6 semne de întrebare

Nu ignoră următoarele simptome, ca să nu ai de suferit foarte mult după aceea.

1. Amorţeala braţului

Te-ai trezit cu un picior sau braţ amorţit? Aşteaptă câteva minute. Dacă nu îţi revii, suna la numărul de urgenţe. Amorţeala intervine şi persista atunci când scade fluxul de sânge care trece prin artere prin coloana vertebrală.

2. Pierderea coordonării

Ai ameţeala bruscă, nu poţi sta drept? Dacă nu ai consumat alcool, e semn de întrebare ca ceva s-a întâmplat cu tine. O persoană sănătoasă, în mod normal, are capacitatea de a sta drept şi de a se mişca fără nici un impediment.

3. Probleme de vedere

Ţi se înceţoşează vederea ori se dublează? Nu o pune numai pe seama vârstei ori a oboselii extreme. Fii atent la ea cu atât mai mult cu cât, poate, serviciul tău nu implică un timp îndelungat în faţa calculatorului. Problemele de vedere menţionate pot apărea şi dacă se reduce fluxul de oxigen care intra în ochi, din cauza blocării vaselor de sânge din timpul unui AVC.

4. Memorie scurtă

Simţi că voiai să spui ceva şi ai uitat? Dacă ai uitat mai multe cuvinte, poate chiar toată ideea, poate să fie şi din cauza stresului. Analizează-te cu atenţie şi, dacă ţi se întâmplă foarte des într-un interval foarte scurt, e posibil să fi suferit un AVC

5. Tulburare de vorbire

Nu reuşeşti să vorbeşti cum trebuie, simţi că nu poţi efectiv cuvintele? Schimbarea bruscă de vorbire face parte din lista de simptome după AVC. Iar dacă nu iei medicamente diverse, precum sedative ori analgezice, cu atât mai mult trebuie să ceri ajutorul unui medic.

6. Durere de cap

Orice om are, măcar o dată pe săptămână, durere de cap. Migrenă, de altfel, e adesea confundată cu un AVC. Dacă însă până acum nu ai avut durere aşa de intensă şi mai e şi însoţită de vreun simptom menţionat mai sus, mergi urgent la spital.

Pentru prevenția AVC, unii medici afirmă că este bine să introducem cât mai des în alimentație laptele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *