Simptome de coronavirus dupa 100 de zile de la infectare? Un medic din New York sustine că încă se confruntă cu simptome de coronavirus la mai bine de 100 de zile după infectare.
Dr. Yochai Re’em, un rezident in psihiatrie la Spitalul New York-Presbiterian, Weill Cornell Medicine, a început să se simtă rău pe 14 martie.
După câteva zile de febră de grad scăzut, pierderea poftei de mâncare și dureri de picioare, a fost diagnosticat cu COVID-19, boala cauzată de noul tip de coronavirus.
Acum, patru luni mai târziu, medicul se confruntă încă cu simptome gastro-intestinale precum dureri de stomac și greață, „disconfort continuu” la nivelul piciorului și funcție anormală a ficatului.
Re’em spune într-o declaratie pentru STAT News că se simte fără speranță și consideră că nu va scăpa niciodată de semnele de boală care au ucis mai mult de 131.000 de americani.
În prima parte a bolii sale, Reem a spus că nu vrut sa mearga la rrgență deoarece nu a vrut să copleșească personalul medical.
În cele din urmă, a vizitat secția de urgență după o zi de greață severă și dureri abdominale.
„Testele de rutină au arătat că nivelul enzimelor hepatice din sângele meu a fost mai mare decât ar fi trebuit, dar am fost trimis acasă”, a spus Reem.
Când a venit, Re’em încă nu a avut simptome respiratorii, dar simptomele pe care le-a avea nu au dispărut și nici o recomandare din partea medicilor nu părea să le amelioreze.
Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor spun că, de obicei, simptomele apar între două și 14 zile de la transmitere.
Persoanele cu cazuri ușoare de obicei se recuperează în termen de una până la două săptămâni, în timp ce cele cu cazuri severe pot dura șase săptămâni sau mai mult pentru a se recupera.
Simptome de coronavirus dupa 100 de zile de la infectare?
„Vinovăția de a fi în imposibilitatea de a-mi ajuta colegii într-o perioadă de criză a apărut în cazul meu”, a declarat acesta.
În cele din urmă, Re’em a decis să se alăture unui grup de asistență online pentru persoanele care aveau simptome de lungă durată ale virusului.
Unii membri au discutat despre febră de grad scăzut, care nu ar scădea, în timp ce alții au descris oboseala atât de debilitantă încât nu au putut să se plimbe în jurul blocului. Re’em spune că câțiva au avut chiar simptome neurologice, inclusiv pierderi de memorie.
„Am simțit un sentiment puternic de apartenență la o comunitate mai mare, în timp ce am citit rapoartele altora care treceau prin același lucru, uneori chiar cu același răspuns emoțional”, a spus medicul.
Experții nu sunt exact siguri de ce unii pacienți cu coronavirus prezintă simptome mai mult timp, dar există unele teorii.
O teorie este că virusul se reactivează în corpurile pacienților. Unii experți în boli infecțioase cred că simptomele de lungă durată pot fi un răspuns imun persistent la infecție.
O altă teorie este că oamenii prezintă simptome din cauza organelor deteriorate care nu s-au reparat încă – dar nici unul dintre acestea nu a fost dovedit încă.