Prima pagină » Sanatate » Simptome care anunță vezica urinară bolnavă. Ce tratament există pentru ameliorarea acestora

Simptome care anunță vezica urinară bolnavă. Ce tratament există pentru ameliorarea acestora

30 oct. 2023, 10:01,
în Sanatate

Pentru a reuși să identifici o afecțiune la timp este necesar să cunoști care sunt simptomele care anunță I vezică urinară bolnavă. Vezica urinară este un organ important în sistemul urinar al corpului, iar problemele cu vezica urinară pot cauza diverse simptome.

Este important să consultați un medic pentru o evaluare adecvată și un diagnostic precis dacă experimentați oricare dintre aceste simptome. Sentimentul brusc și puternic de a urina, care poate fi dificil de controlat. Necesitatea de a urina mai des decât de obicei, chiar și atunci când cantitatea de urină eliminată este mică. Printre simptomele care anunță boala se numără durere în timpul urinării sau disconfort în zona vezicii urinare.

Simptome care anunță vezica urinară bolnavă. Ce simte o persoană care are această problemă de sănătate

O senzație de arsură sau iritare în timpul urinării, care poate indica o infecție urinară. Pierderea controlului asupra vezicii urinare, ceea ce poate duce la scurgeri de urină necontrolate. Prezența sângelui în urină, cunoscută sub numele de hematurie, poate indica diverse probleme ale vezicii urinare, inclusiv infecții sau boli grave, cum ar fi cancerul vezicii urinare.

Dificultatea de a începe urinarea sau de a opri fluxul de urină poate indica o obstrucție a vezicii urinare, cum ar fi o tumoare sau o creștere a prostatei la bărbați. De asemenea, apare durerea în zona pelviană sau abdominală poate fi un simptom al unei probleme a vezicii urinare. Nevoia de a se trezi în mod regulat în timpul nopții pentru a urina, cunoscută sub numele de nocturie, poate indica o problemă cu vezica urinară.

Dacă experimentați oricare dintre aceste simptome, este esențial să vă adresați unui medic pentru evaluare și tratament adecvat. Ignorarea sau amânarea tratamentului poate agrava problema și poate duce la complicații mai grave.

Metode de tratament pentru a calma disconfortul creat de problemele cu vezica urinară

Există mai multe metode de tratament și de gestionare a disconfortului cauzat de problemele cu vezica urinară. Medicamentele pot fi prescrise pentru a reduce inflamația, a controla durerea și a trata infecțiile vezicii urinare. Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) pot ajuta la reducerea durerii și inflamației.

Asigurați-vă că beți suficientă apă pentru a dilua urina și pentru a reduce iritația vezicii urinare. Cu toate acestea, evitați consumul excesiv de lichide înainte de culcare pentru a minimiza trezirea frecventă în timpul nopții pentru a urina. Evitați alimentele și băuturile care pot irita vezica urinară, cum ar fi cafeaua, ceaiul, alcoolul, alimentele picante, citricele, ciocolata și băuturile carbogazoase.

Un fizioterapeut specializat în problemele vezicii urinare vă poate ajuta să învățați tehnici pentru a vă relaxa mușchii pelvieni și pentru a îmbunătăți controlul vezicii urinare. Una dintre cele mai eficiente metode este diofeedback-ul. Aceasta este o tehnică prin care vi se învață să vă conștientizați și să controlați funcțiile corpului, inclusiv mușchii vezicii urinare, pentru a îmbunătăți controlul și a reduce disconfortul.

Stimularea nervoasă sacrală este o procedură care poate ameliora simptomele care anunță vezica urinară bolnavă. Aceasta este o procedură medicală în care se aplică stimulare electrică ușoară asupra nervilor sacrali pentru a îmbunătăți controlul vezicii urinare și pentru a reduce simptomele de incontinență. Unele persoane au găsit alinare în acupunctură și masaj. Cu toate acestea, este important să discutați întotdeauna cu un profesionist medical înainte de a încerca aceste terapii alternative.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024