Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » 5 simptome de avertizare ale circulației sanguine slabe
5 simptome de avertizare ale circulației sanguine slabe

5 simptome de avertizare ale circulației sanguine slabe

11 oct. 2020, 14:35,
în Sanatate

Cum știi dacă ai o circulație sanguina slabă? Picioare grele, picioare reci, umflături, crampe, furnicături. Iata 5 simptome de avertizare ale circulației sanguine slabe!

Umflarea gleznei

Când sunteți sedentar, primul semn al unei circulații slabe este apariția edemului localizat adesea în treimea inferioară a picioarelor, în special la nivelul gleznei. Principala caracteristică a acestei umflături este că dimineața, la trezire, tinde să dispară, doar să reapară la sfârșitul zilei. Aceasta se numește edem de seară, adică care apare seara. Dacă, la sfârșitul zilei, observați semnul șosetelor pe gambă sau pe gleznă și dacă dimineața, după o noapte de somn, gleznele nu mai sunt umflate, poate fi un edem care va trebui apoi monitorizat.

Simptom de avertizare ale circulației sanguine slabe: picioare reci

Când stați jos sau in picioare toată ziua, va exista un fenomen de dilatare în vene, deoarece tensiunea arterială nu este evacuată corespunzător. Acestea sunt mișcările care vor permite sângelui să se simtă bine circuland in picioare. Deci, când sângele stagnează, venele se dilată, transportând sânge sărac în oxigen, și capata o nuanță albăstruie. Unii pacienți vor avea apoi picioarele albastre/violet și vor observa o senzație de răceală. O senzație de picioare reci sau pielea picioarelor care devine albastră, mai ales la sfârșitul zilei și care revine la normal atunci când mergeți, ar trebui să va conducă spre un medic.

Picioare grele

Un sentiment de greutate la nivelul picioarelor, care se accentuează la sfârșitul zilei și când este cald, precum și incapacitatea de a sta în picioare perioade lungi fără să va mișcati sunt principalele simptome ale picioarelor grele. Aceste picioare grele sunt deseori caracteristicele unei circulatii venoase slabe (sângele stagnează la nivelul membrelor inferioare) sau al insuficienței venoase. Insuficiența venoasă se poate dezvolta lent.

Furnicături la nivelul picioarelor

Furnicăturile de la nivelul picioarelor sunt expresia unei acumulări de toxine. Și în caz de acumulare de toxine, poate apărea un fenomen de distensie a pereților care provoacă dureri precum furnicături, care pot merge până la crampe musculare cand stați în picioare, într-o poziție statică. Corpul nu este făcut să rămână în picioare, într-o poziție statică, mult timp.

Simptom de avertizare ale circulației sanguine slabe: începutul varicelor

Varicele reprezinta dilatarea anormală a venelor situate pe suprafața membrelor inferioare. Un varice este o venă în care direcția sângelui este inversată, deci este practic o venă care nu mai funcționează. Circulația slabă a sângelui nu este întotdeauna însoțită de vene varicoase, tulburările circulației venoase apar chiar si fără a avea neapărat venele bolnave. Diagnosticul varicelor membrelor inferioare se face în urma unui examen clinic. Pentru a determina prezența varicelor, trebuie efectuată o ecografie Doppler care măsoară fluxul și circulația sângelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024