Prima pagină » Sport » Simona Halep, victorie supremă la WTA

Simona Halep, victorie supremă la WTA

16 sept. 2020, 16:00,
Elena Nicoleta Bujor, în Sport

Simona Halep a câștigat meciul cu Jasmine Paolini, scor 6-3, 5-4. Halep va juca în runda următoare în optimi la Roma cu învingătoarea dintre Dayana Yastremska și Amanda Anisimova.

În primul tur, Simona a avut liber, în timp ce Paolini a trecut de Anastasija Sevastova (30 de ani, 46 WTA) în două seturi, scor 6-2, 6-3.

Simona Halep nu a avut o evoluție spectaculoasă în acest meci, însă important este pentru sportiva română că a trecut în etapa următoare.

Victorie pentru Simona. Halep se impune în faţa italiencei de pe locul 99 WTA în două seturi, 6-3, 6-4.

Simona HALEP – Jasmine PAOLINI SETUL 2

6 – 4

5 – 4

4 – 4

3 – 4

3 – 3

2 – 3

2 – 2

1 – 2

1 – 1

1 – 0

Simona HALEP – Jasmine PAOLINI SETUL 1

6 – 3

5 – 3

4 – 3

3 – 3

3 – 2

2 – 2

1 – 2

„E greu să am așteptări de la acest turneu pentru că totul s-a schimbat e altă perioadă a anului. După o lungă perioadă de stat fără turnee, este mai dificil, dar mă bucur tare mult că sunt aici și că pot să joc niște meciuri și că pot să fac tot ceea ce pot eu mai bine ca să le câștig”, a spus Halep.

Ce spune Simona Halep despre decizia de a nu participa la turneul de la US Open! „Aici, la Roma, mă simt în siguranță!”

După ce a refuzat să participe în turneul de la US Open, Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA) este gata de startul turneului de la Roma.

Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA) este gata de startul turneului de la Roma. Campioana noastră se bucură de statutul de cap de serie în turneul de la Roma, astfel că va intra în competiție direct din turul doi, unde o va întâlni pe italianca Jasmine Paolini (locul 99 WTA). După o așteptare de mai bine de jumătate de an, Simona îl va avea alături și pe Darren Cahill.

Simona Halep spune că nu regretă absolut deloc că nu a participat la US Open, considerând că a luat o decizie corectă, în contextul în care pandemia de coronavirus încă i se pare amenințătoare.

„Cred că decizia luată (absența de la US Open) a fost una corectă pentru protejarea sănătății mele și pentru a mă simți liniștită. Sunt încă un pic speriată față de situația la nivel global, dar aici, la Roma, mă simt în siguranță”, a declarat Halep.

Ce a pățit Darren Cahill după ce a ajuns la Roma!

După o așteptare de mai bine de jumătate de an, Simona îl va avea alături și pe Darren Cahill. Australianul a ajuns deja la Roma și a condus un prim antrenament.

„A venit ieri, dar a trebuit să stea în cameră, să se izoleze 24 de ore. A fost un sentiment plăcut să fiu din nou cu el pe teren”, a mai spus Halep. Jucătoarea din România este cap de serie numărul 1, urmată de câștigătoarea ediției de anul trecut din 2019, Karolina Pliskova. WTA Roma este ultimul turneu important desfășurat pe zgură, înainte de Roland Garros din Franța, care se va disputa în perioada 27 septembrie – 10 octombrie. Halep a confirmat participarea și la Paris, unde este considerată favorită la câștigarea turneului.

Alături de Simona Halep, la WTA Roma va mai participa și Irina Begu

Alături de Simona Halep, care va intra direct în turul al doilea, la WTA Roma va mai participa și Irina Begu, care a trecut deja de calificări și a ajuns în turul 1. De asemenea, Raluca Olaru și Monica Niculescu iau startul la competiția de dublu. Monica Niculescu va face echipă la dublu cu Halep. La turneul din Italia trebuia să participe și Patricia Țig, însă aceasta s-a retras, în urma calificării sale în finala turneului din Turcia, unde a reușit performanța de a câștiga primul său trofeu WTA din carieră. Turneul de la Roma face parte din categoria Premier 5, având premii în valoare totală de aproximativ 2.100.000 de dolari. Competiția se va desfășura fără spectatori, iar concurenții vor respecta reguli stricte pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *