Prima pagină » Sport » Simona Halep, trecută cu vederea de o vedetă din tenis, după retragerea de la US Open. „Retragerea Serenei Williams ar fi cea mai mare lovitură pentru turneu”
Simona Halep, trecută cu vederea de o vedetă din tenis, după retragerea de la US Open.

Simona Halep, trecută cu vederea de o vedetă din tenis, după retragerea de la US Open. „Retragerea Serenei Williams ar fi cea mai mare lovitură pentru turneu”

19 aug. 2020, 02:00,
în Sport

Simona Halep s-a retras de la US Open, dar Tracy Austin consideră că o dramă pentru turneul american ar fi doar retragerea sportivei Serena Williams

Simona Halep s-a retras de la US Open oficial după ce a câștigat duminică, la Praga, al 21-lea turneu al carierei. Competiția de pe bitumul american debutează pe 31 august și nu va beneficia la start de mai multe jucătoare de top ale circuitului.
Pandemia de coronavirus i-a determinat pe jucătorii din toată lumea să-și reconfigureze planul pentru 2020, iar constănțeanca își măsoară cu atenție pașii.
Deși cucerirea titlului de la Flushing Meadows rămâne pe lista țintelor sale – Halep are în CV turneul de la Roland Garros și competiția de la Wimbledon -, contextul actual a făcut-o să spună pas, alături de alte jucătoare în vogă, precum Ashleigh Barty, Bianca Andreescu, Elina Svitolina, Kiki Bertens sau Belinda Bencic.

Tracy Austin nu o ia în seamă pe Simona Halep la US Open

Tracy Austin, voce puternică în tenisul mondial, a comentat pentru publicația New York Times retragerile de la US Open. Fost lider mondial, americanca în vârstă de 58 de ani nu se referă la liderul mondial, Ashleigh Barty, sau la Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, atunci când dezbate problema retragerilor de la US Open.

„Cea mai mare lovitură pentru turneul de la US Open ar fi o retragere a Serenei Williams.
Cu Serena la start, încă vom avea cea mai mare poveste în încercarea ei de a cuceri al 24-lea turneu de Grand Slam al carierei”, a declarat Tracy Austin, pentru Tennis Channel, citată de New York Times.

În vârstă de 38 de ani, Serena Williams și-a subliniat de mai multe ori intenția de a nu rata ediția din acest an a regalului pe cimentul american.
Cele mai multe jucătoare din Europa s-au arătat în ultimele luni îngrijorate în privința călătoriei spre New York, metropola care, la un moment dat, era epicentrul pandemiei în Statele Unite.
Tracy Austin a câștigat de două ori turneul de la US Open, 1979 și 1981, și deține 30 de titluri WTA în palmares.

Protocolul realizat pentru desfășurarea US Open

Autoritățile din New York au stabilit protocolul necesar disputării US Open, primul turneu de Grand Slam programat după pauza forțată de pandemia de coronavirus.
Pentru a respecta normele sanitare aflate în vigoare, sportivii care vor participa la US Open, în perioada 31 august – 12 septembrie, vor fi cazați în două hoteluri, ambele aflate în proximitatea complexului de la Flushing Meadows, unde competiția va avea loc timp de două săptămâni.
Protocolul prevede faptul că fiecare sportiv va putea avea alături, în echipă, trei persoane, iar fiecare participant va fi testat înaintea intrării în hotel.

La 48 de ore de la prima testare va fi efectuată a doua serie de teste, în timp ce a treia este programată în săptămâna premergătoare disputării primelor meciuri oficiale.
De asemenea, sportivilor li se va lua temperatura zilnic și vor fi nevoiți să completeze formulare prin care să prezinte orice simptom apărut.
Purtarea măștilor va fi obligatorie pentru toți sportivii și membrii echipelor lor, singura excepție fiind momentul antrenamentelor și a meciurilor oficiale.

Ce scriu americanii despre retragerea Simonei Halep de la US Open. „Va fi cea mai slabă ediție din istorie”

Câștigătoare anul trecut la Wimbledon, Simona Halep a devenit una dintre marile absențe ale ediției din acest an de la US Open. Simona Halep a luat titlul la Praga, dar a anunțat pe Twitter că nu va merge la US Open, competiție care debutează pe 31 august.

„Mă simt mult mai în siguranță așa!”, a explicat eleva lui Artemon Apostu Efremov.

Constănțeanca ratează pentru prima dată în ultimul deceniu un turneu de Grand Slam.
Pandemia de coronavirus care a bulversat întreg sportul mondial a determinat mai multe jucătoare de top să spună pas competiției din New York.

Câte sportive lipsesc din Top 10 WTA

Din Top 10 vor absenta australianca Ashleigh Barty (1 WTA), Simona Halep (2 WTA), Elina Svitolina (5 WTA), Bianca Andreescu (6 WTA), Kiki Bertens (7 WTA) și Belinda Bencic (8 WTA).

„Ultima lovitură a venit luni, când Simona Halep a anunțat că se retrage de la US Open. Va fi cea mai neobișnuită competiție din istoria Openul Statelor Unite”, scris New York Times.

Simona Halep: „Am spus întotdeauna că voi pune sănătatea pe primul loc”

Campioana de la Wimbledon nu va merge la New York, pentru a participa la întrecerea care va începe pe 31 august.

„După ce am analizat toți factorii și, luând în considerare circumstanțele excepționale cu care ne confruntăm, am decis să nu merg la New York pentru US Open.
Am spus întotdeauna că voi pune sănătatea pe primul loc, așa că prefer să rămân să mă antrenez în Europa. Știu că WTA și Federația Americană au depus mult efort pentru a organiza turneul în deplină siguranță și doresc tuturor participanților mult succes”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

Simona Halep, palmares impresionant

Simona Halep are 21 de titluri cucerite în carieră si este a cincea ca număr de trofee dintre jucătoarele active, după Serena Williams (73), Venus Williams (49), Kim Clijsters (41), Petra Kvitova (27), devansând-o pe Victoria Azarenka (20).

1. Nurnberg – zgură (2013)
2. Rosmalen – iarbă (2013)
3. Budapesta – zgură (2013)
4. Connecticut Open – hard (2013)
5. Kremlin Cup – hard indoor (2013)
6. Turneul Campioanelor B – hard indoor (2013)
7. Doha – hard (2014)
8. București – zgură (2014)
9. Shenzhen – hard (2015)
10. Dubai – hard (2015)
11. Indian Wells – hard (2015)
12. Madrid – zgură (2016)
13. Rogers Cup – hard (2016)
14. București – zgură (2016)
15. Madrid – zgură (2017)
16. Shenzhen – hard (2018)
17. Roland Garros – zgură (2018)
18. Rogers Cup – hard (2018)
19. Wimbledon – iarbă (2019)
20. Dubai – hard (2020)
21. Praga – zgură (2020)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *