Prima pagină » Sport » Simona Halep o va înfrunta pe „inamica” ei de la Roland Garros. Ce a declarat Iga Swiatek, înainte de partida împotriva sportivei românce
Simona Halep o va înfrunta pe

Simona Halep o va înfrunta pe „inamica” ei de la Roland Garros. Ce a declarat Iga Swiatek, înainte de partida împotriva sportivei românce

13 feb. 2021, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Simona Halep s-a calificat în optimile de la Australian Open. Locul 2 WTA s-a impus cu 6-1, 6-3 în fața Veronikăi Kudermetova, locul 36 WTA. În următoarea rundă, Simona o va întâlni pe Iga Swiatek, locul 17 WTA, adversară cu care are o istorie interesantă.

Partida Simona Halep – Iga Swiatek va fi capul de afiș în următoarea rundă de la Australian Open. Locul 17 WTA s-a impus cu 6-4, 6-3, în șaisprezecimile turneului de la Melbourne, în fața Fionei Ferro, locul 46 WTA și s-a calificat astfel în următoarea rundă, unde o va întâlni pe sportiva noastră.
Halep a învins-o la Roland Garros, în 2019, pe poloneză, scor 6-1, 6-0. Însă, în următorul an, Swiatek a dat cu Simona de pământ și a reușit să se impună cu 6-1, 6-2, tot la turneul francez. Astfel, șansa unei revanșe i s-a prezentat Simonei. Românca a vorbit, pentru eurosport.ro, despre posibilitatea de a juca împotriva lui Swiatek, înainte ca aceasta să se califice.

„Nu m-am gândit cum o să joc cu Swiatek pentru că nu știam dacă o să câștig. Va fi un meci dificil pentru că a fost cumva foarte puternică la Roland Garros și meciul s-a desfășurat rapid. Nu am prea simțit mare lucru, dar eu sper că voi fi mult mai bine în meciul acesta și o să vorbesc cu echipa ca să văd ce pot face mai bine, să stau în meci mult mai bine și de ce nu să câștig. Am încredere, mă simt mult mai bine față de meciul anterior, sunt încrezătoare, sunt veselă și sper să dau tot ce am mai bun ca să câștig”, a spus Simona.

După calificarea polonezei, aceasta a avut un mesaj foarte scurt pentru Halep: „Aaa, da, Simona. Sunt în turul al patrulea. O să joc mai mult în meciul care va urma. Aștept acel meci”. „Sper să jucăm mai mult decât în ultimele două partide”, a mai glumit Swiatek, în interviul de la finalul meciului său. Partida dintre cele două se va disputa duminică, 14.02, de la ora 2 dimineața.

Ce spune George Cosac despre performanța Simonei Halep

George Cosac (53 de ani) a vorbit pentru digisport.ro imediat după calificarea în optimile Australian Open reușită de Simona Halep, scor 6-1, 6-3 cu rusoaica Veronika Kudermetova.
Cosac, fost președinte al FRT și actual vice al forului condus de Ion Țiriac, a fost alături de constănțeancă, atunci când timpul i-a permis, la toate marile succese obținute în circuitul WTA. Finalista din 2018 a Openului de la Melbourne a evoluat azi fără greșeală într-o partidă în care a reușit să-i citească rapid slăbiciunile adversarei situată pe 36 în ierarhia mondială.

„După ce i-a trecut cartușul pe la ureche Simonei în meciul cu Tomljanovic, mi-am dat seama că se va recupera rapid pentru meciul de azi și va avea o abordare perfectă în meciul cu Kudermetova.
Ajla a profitat de faptul că trăiește și se antrenează în Australia, dar azi, împotriva Kudermetovei, lucrurile au stat altfel. Rusoaica a comis acele erori neforțate și pentru că Simona a surprins-o cu lovituri variate, a plimbat-o pe tot terenul.

Mi-am dat seama din primul set că Simona va impune ritmul și se va califica pentru că a reușit să neutralizeze armele de bază ale rusoaicei. Halep e între primele cinci jucătoare din lume la capitolul condiție fizică și asta s-a văzut și azi, când a reușit să o pună în dificultate pe jucătoarea din Rusia. Simona e ca un motor diesel, se încălzește uneori mai greu, dar când se lansează, nu mai poți să o oprești”, a explicat Cosac.

George Cosac: „Simona Halep are 75 la sută șanse să câștige cu Swiatek!”

Fost component al echipei de Cupa Davis a României și participant la JO 1992 în proba de dublu alături de Dinu Pescariu, Cosac spune că Halep nu trebuie să se teamă de meciul din optimi poloneza Iga Swiatek, cea care a eliminat-o de la Roland Garros, în toamnă.

„Swaitek era outsider la meciul precedent, nu pleca cu prima șansă, nu avea presiune. Acum lucrurile stau altfel, sunt diferite pentru că poloneza, din punct de vedere emoțional, va intra altfel pe teren.
Simona are 75 la sută șanse să câștige cu Swiatek. Ceea ce remarc în circuitul feminin este constanța Simonei, ea e în Top 10 din 2014 și asta spune multe despre felul în care ea respectă tenisul, despre felul în care se luptă pentru România”, a mai spus Cosac, fost președinte la CS Dinamo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *