Prima pagină » Sport » Simona Halep, la momentul adevărului: nu o mai interesează locul WTA și a anunțat ce obiective și-a stabilit
Simona Halep, la momentul adevărului: nu o mai interesează locul WTA și a anunțat ce obiective și-a stabilit

Simona Halep, la momentul adevărului: nu o mai interesează locul WTA și a anunțat ce obiective și-a stabilit

25 mart. 2021, 02:00,
în Sport

Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, a vorbit la MiamiFoto: Simona Halep, într-o conferință de presă, despre obiectivele ei în 2021. Sportiva noastră a declarat că nu este interesată în acest moment de locul în clasamentul WTA, ci de câștigarea unui nou titlu de Grand Slam și de o medalie olimpică.

„Pentru mine, obiectivul este un Grand Slam, dacă este posibil să câștigi unul din nou. Și Jocurile Olimpice din acest an, pentru că îmi doresc foarte mult pentru cariera mea să am o medalie. Așa că acum sunt interesată de turnee mai mult decât de clasament”, le-a spus Halep jurnaliștilor, în timpul Media Day, de la Miami Open.

Ea a explicat, astfel, longevitatea ei în topul WTA:

„Cred că am făcut o treabă bună pentru că am rămas foarte concentrată pe ceea ce trebuie să fac. De asemenea, am fost foarte profesionistă cu corpul meu. Am avut grijă de fiecare dată când am avut o mică problemă, așa că, slavă Domnului, nu am avut accidentări grave. Bineînțeles, am avut niște accidentări, pentru că este normal, jucând în fiecare săptămână un turneu. Dar am avut grijă foarte bine de toate. De aceea simt că am avut consistență”.

Pe ce se bazează jocul Simonei Halep?

Simona Halep consideră că a avut mai mult succes datorită unui joc solid, în defavoarea unuia cu riscuri mari sau bazat pe o singură lovitură, care poate produce sau nu rezultatul dorit într-o anumită zi.

„De asemenea, jocul meu se bazează pe a simți mingea tot timpul, fără a greși prea mult. Deci, probabil, pentru mine este mai ușor să am în fiecare săptămână un nivel bun de tenis. Nu pot spune că la unele turnee am jucat foarte prost. Tot timpul am jucat un tenis bun și de aceea am avut încredere că în fiecare an pot avea aceleași rezultate sau chiar mai bune. Consistența, cred eu, rămâne în stilul meu de joc și de aceea am putut rămâne atât de concentrată asupra a ceea ce trebuie să fac”, a explicat ea.

Simona Halep, fericită să joace la WTA Miami

Simona Halep a spus că este fericită să concureze la Miami – un turneu pe care nu l-a câștigat niciodată – în ciuda faptului că se luptă „puțin” cu probleme la umăr și se confruntă cu un tablou feminin plin de talent, care le include pe australianca Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, și pe japoneza Naomi Osaka, locul 2 WTA.
Românca se simte mai în siguranță după ce s-a vaccinat.

„Suntem încă în bule și este obositor să stăm în bule în fiecare săptămână. Dar trebuie să respectăm regulile. Mă simt mai relaxată (n.r. – după ce s-a vaccinat). Mă simt mai confortabil să călătoresc acum”, a precizat jucătoarea din Constanța.

La Miami Open, la simplu, Halep este acceptată direct în turul al doilea, fază în care va evolua cu învingătoarea meciului de miercuri, dintre Carolina Garcia (Franța), locul 51 WTA și Mihaela Buzărnescu, locul 137 WTA, venită din calificări.

Simona Halep a decis să joace la WTA Miami și în proba de dublu, alături de germanca Angelique Kerber, adversarele din prima rundă fiind Elise Mertens (Belgia) și Aryna Sabalenka (Belarus), principalele favorite.
În vârstă de 33 de ani, Angelique Kerber este fost lider mondial și are în palmares 3 titluri de Grand Slam (2016 – Australian Open, 2016 – US Open și 2018 – Wimbledon).
La WTA Miami, România mai este reprezentată la dublu de Monica Niculescu și Raluca Olaru. Cuplul Anna Blinkova/Monica Niculescu (Rusia/România) va juca, în primul tur, cu echipa Bethanie Mattek-Sands/Iga Swiatek (SUA/Polonia).
Raluca Olaru și ucraineanca Nadia Kichenok vor întâlni, în primul meci, perechea americană Cori Gauff/Carherine McNally.

Americanul Paul Annacone: „Simt că Simona Halep este una dintre favorite la fiecare turneu”

Americanul Paul Annacone (58 de ani), antrenorul care i-a pregătit pe Pete Sampras și Roger Federer, vorbește la superlativ despre Simona Halep (29 de ani, 3 WTA).
Voce respectată în tenisul mondial, americanul născut în Los Angeles susține că eleva lui Darren Cahill deține toate atuurile pentru a mai câștiga turnee de Grand Slam. Annacone, fost nr.12 ATP în 1986, a lucrat și cu Sloane Stephens, campioană la US Open 2017.

„Simona este o jucătoare de tenis incredibil de talentată! Se află la nivelul cel mai înalt al tenisului de multă vreme. Simt că Simona este una dintre favorite la fiecare turneu de Grand Slam pe care îl joacă! Dacă ea rămâne sănătoasă și motivată, nu văd niciun motiv pentru care nu va mai câștiga un turneu de Grand Slam. Poate fi unul, pot fi trei sau pot fi șase titluri majore! Dar pot spune cu siguranță că ea are calitățile necesare pentru a fi favorită în turneele de Grand Slam în următorii ani, dacă rămâne sănătoasă”, a spus Annacone, pentru ProSport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *