Prima pagină » Sport » Simona Halep întâmpină probleme înaintea turneului de la Wimbledon: „Mă consumă, mă stoarce de energie”

Simona Halep întâmpină probleme înaintea turneului de la Wimbledon: „Mă consumă, mă stoarce de energie”

22 iun. 2021, 22:13,
Bianca Rebegea, în Sport

Simona Halep, numărul 3 WTA întâmpină probleme înaintea turneului de la Wimbledon, din cauza pandemiei de coronavirus.

Simona Halep a declarat, chiar înaintea turneului de la Wimbledon, care începe pe 28 iunie, că nu suportă bula în care trebuie să stea sportivii, pentru că o consumă și o stoarce de energie. Ea are nevoie să iasă din cameră, fiindcă acest lucru o obosește și nu mai poate să joace la capaciate maximă.

„Nu-mi plac condiţiile de cantonament, restricţiile pentru mine sunt foarte dificile. Nu-mi place bula, mă consumă, mă stoarce de energie, iar faptul că stau numai în cameră şi nu am voie să ies mă oboseşte, nu mai pot să fiu lucidă pe teren.

Dar sunt restrictii pe care trebuie să le respectăm. Nu o să stau prea mult să mă plâng”, a spus Simona Halep. Dacă pierde în primul tur, sportiva din Constanţa va ieşi din Top 10.

Pentru marele premiu de la Wimbledon se luptă 17 sportivi români

Luni, 21 iunie, în calificări au evoluat Irina Bara, Jaquelin Cristian, Alexandra Dulgheru, Mihaela Buzărnescu, Elena Gabriela Ruse, Monica Niculescu, Gabriela Talabă și Irina Fetecău la feminin și Marius Copil la masculin.

Începând din 28 iunie, pe tabloul principal vor intra direct Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan.

De asemenea, în calificări ar mai putea ajunge și Ioana Laura Andrei, a treia rezervă, care va evolua doar în cazul în care trei sportive se vor retrage.

Câștigătorii probelor de simplu, feminin și masculin, vor câștiga câte 1,7 milioane lire sterline, în timp ce perechile învingătoare la dublu sunt recompensate cu 480.000 lire sterline.

Turneul de la Wimbledon este dotat cu premii totale în valoare de 35.016.000 lire sterline.

Simona Halep, despre participarea la Jocurile Olimpice: „Mă simt foarte bine”

Simona Halep (29 de ani, locul 3 WTA) este gata pentru revenirea în circuit, odată cu participarea în turneul de la Bad Homburg (Germania), programat în perioada 20-26 iunie 2021. Sportiva din Constanța a explicat și ce strategie va adopta la Jocurile Olimpice, precum și probele în care va participa.

„Am avut o perioadă de recuperare de 3-4 săptămâni, în care zilnic am făcut 4-5 ore de exerciții și am primit tratament. Încă mi-este greu, mi-am pierdut ritmul, timing-ul față de minge, dar sunt sigură că în câteva săptămâni o să ajung la un nivel mult mai ridicat. Cel mai frumos și mai plăcut sentiment e că nu am dureri, mă simt foarte bine și în ultimele 5 zile am putut juca în fiecare zi tenis la intensitate maximă”, a declarat Simona Halep, într-o conferință de presă.

După accidentarea care a forțat-o să renunțe la Roland Garros, Halep va reveni în circuit în cadrul turneului WTA 250 Bad Homburg, care se va desfășura în perioada 20-26 iunie. Simo a ținut să explice de ce a luat o astfel de decizie.

„Știu că o să fie pe iarbă, în rest nu știu nimic despre turneu. O să fie greu, pentru că n-am mai jucat de doi ani tenis pe iarbă, iar în ultimele 4 săptămâni nu am jucat deloc tenis”, a precizat tenismena Simona Halep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *