Prima pagină » Sport » Simona Halep, după calificarea în turul al treilea la Australian Open: „Mă bucur că acum pot zâmbi!“

Simona Halep, după calificarea în turul al treilea la Australian Open: „Mă bucur că acum pot zâmbi!“

10 feb. 2021, 15:16,
Cristian Zavastin, în Sport

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA), care s-a calificat în turul al treilea la Australian Open, după ce a învins-o miercuri, 10 februarie, pe Ajla Tomljanovic (27 de ani, 72 WTA), scor 4-6, 6-4, 7-5, a declarat că se bucură că poate zâmbi și că a reușit să câștige partida.

„Mă așteptam să joace așa. Știam că lovește puternic, dar a fost mai greu de cât mă așteptam. Mă bucur că acum pot zâmbi și sunt foarte fericită. Da, am vorbit mult cu mine și nu eram chiar optimistă. Nu am vorbit despre scor, dădeam vina pe mine că nu sunt suficient de puternică. Dar în cele din urmă am arătat că sunt puternică. Mi-am dorit mult să câștig meciul“, a declarat Simona Halep.

Meciul a fost unul dramatic, în care Simona Halep a revenit fantastic în setul decisiv, de la 2-5.

În turul al treilea, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), care a trecut de compatrioata Varvara Gracheva (20 de ani, 97 WTA), scor 5-7, 6-2, 6-2

Partida a fost una dintre cele mai spectaculoase de până acum de la Australian Open. Cele două au jucat mereu la limită, au căutat să lovească agresiv, iar Tomljanovic a făcut tot ce a putut pentru a scurta punctele și a trimite mereu cât mai lung și mai variat.

Ambele jucătoare au alternat momentele foarte bune de joc cu greșelile neforțate și au făcut cu rândul la conducerea jocului, însă valoarea și experiența Simonei și-au spus cuvântul pe final.

Simona Halep, calificare spectaculoasă

Primul set a început cu Halep la conducere. Românca a avut 2-0, dar Tomljanovic a revenit rapid, câștigând patru game-uri la rând. Simona a egalat scorul la 4, moment în care australianca a accelerat și a câștigat următoarele două game-uri și setul, scor 6-4.

Setul al doilea a fost la fel de echilibrat. Primele patru game-uri au fost break-uri, iar cele două jucătoare menținut egalitatea până la 3-3. La acest scor, Halep și-a ridicat nivelul și a făcut încă un break, decisiv pentru a câștiga setul, scor 6-4.

În setul trei, favorita publicului de la Melbourne a început mai sigură pe ea. A condus cu 2-0, dar Halep a egalat rapid. Ulterior, Tomljanovic a avut o serie extraordinară, în care a jucat perfect. A făcut 5-2, scor la care Simona a avut o revenire fantastică. Jucătoarea noastră a dominat meciul din acel moment, a jucat perfect și a câștigat cinci game-uri la rând, calificându-se în runda următoare.

Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Petra Kvitova în turul II la Australian Open

Sorana Cîrstea (30 de ani, 68 WTA) a reușit una dintre cele mai importante victorii din carieră și a trecut de cehoiaca Petra Kvitova (30 de ani, 8 WTA) în turul II de la Australian Open, scor 6-4, 1-6, 6-1.

Sorana Cîrstea va juca în turul III la Australian Open cu cehoaica Marketa Vondrousova (21 de ani, 20 WTA), Partida va avea loc vineri, organizatorii urmând să anunțe joi ora de start.

Sorana reușit un joc excelent contra Petrei Kvitova, dublă câștigătoare la Wimbledon (2011 și 2014) și finalistă în 2019 la Australian Open, în care a servit mai mulți ani (3-1) și a făcut mai puține greșeli neforțate (30-44).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *