Prima pagină » Sport » Simona Halep, depășită de Ashleigh Barty în topul longevității pe primul loc WTA. Cum arată clasamentul all-time
Simona Halep, depășită de Ashleigh Barty în topul longevității pe primul loc WTA. Cum arată clasamentul all-time

Simona Halep, depășită de Ashleigh Barty în topul longevității pe primul loc WTA. Cum arată clasamentul all-time

02 mart. 2021, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Ashleigh Barty a rămas pe locul întâi al ierarhiei WTA după actualizarea de pe 1 martie și a ajuns la 65 de săptămâni în postura de lider mondial al tenisului feminin. Odată cu bifarea unei noi săptămâni în fruntea clasamentului, sportiva din Australia a depășit-o pe Simona Halep în topul all-time al jucătoarelor cu cele mai multe săptămâni petrecute în primul loc al ierarhiei WTA.

Cu 65 de săptămâni pe primul loc WTA, Ashleigh Barty este pe locul 10 în topul longevității, o poziție mai sus decât Simona Halep, care a stat 64 de săptămâni pe „fotoliul”de lider al ierarhiei mondiale din tenisul feminin.
Clasamentul all-time este condus în continuare de departe de Steffi Graf, cu 377 de săptămâni pe locul întâi, în timp ce podiumul este completat de Martina Navratilova, 332 de săptămâni, și Serena Williams, 319 săptămâni.
Dintre jucătoarele aflate încă în activitate, doar Serena Williams, Ashleigh Barty, Simona Halep, Victoria Azarenka, Angelique Kerber și Naomi Osaka se află printre primele 20 în topul all-time al longevității pe locul întâi WTA:

1. Steffi Graf – 377 de săptămâni
2. Martina Navratilova – 332 de săptămâni
3. Serena Williams – 319 săptămâni
4. Chris Evert – 260 de săptămâni
5. Martina Hingis – 209 săptămâni
6. Monica Seles – 178 de săptămâni
7. Justine Henin – 117 săptămâni
8. Lindsay Davenport – 98 de săptămâni
9. Caroline Wozniacki – 71 de săptămâni
10. Ashleigh Barty – 65 de săptămâni
11. Simona Halep – 64 de săptămâni
12. Victoria Azarenka – 51 de săptămâni
13. Amelie Mauresmo – 39 de săptămâni
14. Angelique Kerber – 34 de săptămâni
15. Dinara Safina – 26 de săptămâni
16. Naomi Osaka – 25 de săptămâni
17. Tracy Austin / Maria Sharapova – 21 de săptămâni
19. Kim Clijsters – 20 de săptămâni
20. Jelena Jankovic – 18 săptămâni

Ashleigh Barty, 58 de săptămâni consecutive pe locul întâi WTA

De asemenea, odată cu ultima actualizare a ierarhiei, Ashleigh Barty a ajuns la 58 de săptămâni consecutive pe locul întâi WTA și se află pe locul 14 all-time într-un astfel de clasament, în care Simona Halep, cu 48 de săptămâni la rând în postura de lider, este pe locul 18.
Steffi Graf este și la acest capitol lider all-time, cu 186 de săptămâni la rând pe locul 1 WTA, la egalitate cu Serena Williams.

Sportiva noastră va participa la majoritatea competițiilor importante programate în următoarea perioadă. Simona Halep, în prezent locul 3 WTA, va reveni pe teren pe 7 martie, în turneul de la Dubai, transmis pe Digi Sport. Campioana nostră a câștigat întrecerea din Emiratele Arabe Unite anul trecut. După acest turneu, Simo va reveni în România, pentru a-și face rapelul pentru vaccinul anti COVID-19. Apoi, sportiva noastră va pleca în SUA, unde va evolua, începând cu 23 martie, la turneul de la Miami.

Apoi, din 19 aprilie, Simona Halep va participa la turneul de la Stuttgart. Între 29 aprilie și 8 mai, Simo va merge la Madrid, la întrecerea organizată de Ion Țiriac.
Din 10 mai, sportiva din Constanța va fi la Roma, pentru a evolua în competiția pe care a câștigat-o anul trecut. Între 23 mai și 5 iunie, Simona Halep se va afla la Paris, unde va participa la al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros.

7 martie – WTA Dubai
23 martie – WTA Miami
19 aprilie – WTA Stuttgart
29 aprilie – WTA Madrid
10 mai – WTA Roma
23 mai – Roland Garros

De ce s-a retras Simona Halep de la Doha

Eliminată în sferturi la Australian Open de Serena Williams, constănțeanca era înscrisă la turneul din Qatar pe care și l-a adjudecat în urmă cu șapte ani, însă a decis, cel mai probabil, să-și prelungească perioada pentru a se recupera după forcingul de la Melbourne.
Simona Halep se află în aceste zile în București, unde a revenit la finele săptămânii trecute. Campioana de la Wimbledon nu e singura absență importantă de la Doha. Bianca Andreescu și Sofia Kenin au anunțat, de asemenea, că nu vor evolua în Qatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *