Prima pagină » Sport » Simona Halep, cea mai grea lovitură din carieră. Sportiva a fost eliminată din competiție pe motive medicale

Simona Halep, cea mai grea lovitură din carieră. Sportiva a fost eliminată din competiție pe motive medicale

19 mart. 2022, 13:20,
BZI.ro, în Sport

Simona Halep este una dintre cele mai cunoscute sportive de la noi din țară, care se bucură de mare succes și peste hotare. A participat acum la turneul WTA 1.000 de la Indian Wells, din care, însă, a fost eliminată pe motive medicale, după ce a acuzat dureri mari în timpul meciului.

Simona Halep a fost descalificată

Simona Halep, locul 26 în clasamentul WTA, a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, locul 4 în topul WTA, cu 7-6 (6), 6-4, vineri noapte, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Indian Wells, California. Meciul a fost unul strâns și Halep avea o evoluție surprinzătoare încă de la început, dar se pare că situația a scăpat de sub control.

Meciul s-a terminat după o oră şi 49 de minute. Chiar dacă în primul set a fost învinsă, în cel de-al doilea a reușit să conducă, dar a început să se simtă rău și a fost nevoită să renunțe. A fost vizibil afectată, iar la un moment dat chiar și-a rupt racheta după ce a dat cu ea de pământ.

Simona Halep rămâne în acest moment cu 15 victorii în 2022, dar și 4 înfrângeri. În plus, s-a ales și cu un cec de 343.985 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar luni va reveni în top 20 mondial.

Simona Halep are probleme de sănătate

Simona Halep a făcut declarații după descalificare, foarte dezamăgită de cele întâmplate. Sportiva susține că a fost foarte aproape de victorie și a avut un parcurs bun de-a lungul meciului, simțind că, in sfârșit, a ajuns la nivelul pe care îl voia după mult.

“Am fost foarte aproape. Este prima săptămână în care am simțit că revin la nivelul pe care vreau neapărat să-l ating din nou. A fost un meci bun pentru mine. Sunt recunoscătoare că pot juca din nou la acest nivel. E încurajator pentru viitor.

Cu siguranță primul set a fost unul dintre cele mai bune din acest an. Am avut multe șanse de a câștiga. E dureros când pierzi un astfel de set. Dar și dacă îl câștigam eram departe de calificarea în finală”, a spus românca.

Halep este foarte supărată după tot ce s-a întâmplat, dar nu și-a pierdut încrederea în ea. Este de părere că, deși ar fi câștigat jocul, starea de sănătate nu i-ar fi permis să exceleze în etapa următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *