Prima pagină » Actualitate » Simona Halep a fost exclusă! Și-ar fi dorit foarte mult să participe!

Simona Halep a fost exclusă! Și-ar fi dorit foarte mult să participe!

20 iun. 2024, 11:43,
BZI.ro, în Actualitate

Simona Halep a primit un anunț devastator din partea Federația Română de Tenis. Simona Halep a fost exclusă de pe lista pentru Jocurile Olimpice. din acest an. Simona Halep nu a îndeplinit criteriile de calificare bazate pe clasament și, prin urmare, nu va participa la competiția programată să înceapă pe 26 iulie și să se încheie pe 11 august.

Simona Halep a fost exclusă!

Simona Halep pare nu fi scăpat de veștile proaste. Marea campioană a României va rata participarea la Jocurile Olimpice de vară de la Paris din acest an, chiar dacă a a avut și o scrisoare de susținere de la Darren Cahill.

Potirvit mesajului transmis de Federația Română de Tenis, Simona Halep nu a îndeplinit criteriile de calificare bazate pe clasament și, prin urmare, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Federația a transmis că, deși ITF a făcut o excepție pentru  Halep în ceea ce privește prezența la Billie Jean King Cup și i-a permis participarea la Olimpiadă, aceasta nu va putea lua parte la Jocurile Olimpice din cauza poziției sale în clasament.

ITF a anunțat lista jucătoarelor eligibile pentru Jocurile Olimpice, iar Simona Halep nu se regăsește printre acestea.

Halep nu a beneficiat de clasamentul protejat, unde ocupa locul 10 înainte de suspendare.

„Deși ITF a făcut excepție în cazul Simonei Halep în ceea ce privește prezenta în Billie Jean King Cup şi i-a dat verde pentru Olimpiada, Simona nu va putea participa la Jocurile Olimpice din cauza locului ocupat în clasament. În urma cu câteva zile, ITF a anunțat jucătoarele eligibile pentru Jocurile Olimpice, iar Simona nu se afla printre ele. Simona nu a beneficiat de clasamentul protejat, locul 10, pe care îl ocupa înainte sa fie suspendată”, au precizat reprezentanții Federației.

Pentru Halep, în vârstă de 32 de ani, aceasta ar fi fost ultima ocazie de a concura la Jocurile Olimpice. Ultima dată când a participat la JO a fost în urmă cu 12 ani.

Nu a contat susținerea lui Darren Cahill

Gabriel Moraru, directorul general al Federației Române de Tenis și responsabil de echipa României pentru Jocurile Olimpice, a declarat că a reușit să depună cererile pentru obținerea unui wild-card pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta a depus cererile atât pentru Simona Halep, cât și pentru Irina Begu.

Acum, Simona Halep ocupă locul 1.146 în clasamentul WTA. Irina Begu, în schimb, ocupă locul 128.

Gabriel Moraru a declarat că luni, pe 15 aprilie, a depus dosarul, împreună cu formularul necesar și cele două scrisori de susținere din partea avocatului lui Halep și a lui Darren Cahill.

Totodată, a adăugat că marți a depus documentele și pentru Irina Begu. Și ea a dorit să beneficieze de o excepție.

Gabriel Moraru a menționat că există posibilitatea de a ajunge la numărul maxim de sportive acceptate. El speră să aibă norocul de a obține măcar una dintre excepții. Asta ar crea o competiție strânsă.

„S-ar putea, sper să avem norocul, să ajungem la maximum de sportive acceptate. Avem fete care sunt în cursă, avem cele două excepții. Dacă reușim să primim măcar una dintre ele, avem bătaie mare”, a declarat Gabriel Moraru, după ce Simona Halep a fost exclusă de pe lista pentru Jocurile Olimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *