Prima pagină » Sport » Simona Halep a făcut anunțul privind participarea la US Open
Simona Halep a făcut anunțul privind participarea la US Open

Simona Halep a făcut anunțul privind participarea la US Open

17 aug. 2020, 16:47,
Cristian Zavastin, în Sport

Simona Halep a făcut astăzi anunțul privind participarea la US Open. Câştigătoare în urmă cu o zi a turneului WTA de la Praga a transmis că nu va merge la New York, pentru a participa la întrecerea care va începe pe 31 august.

„După ce am analizat toți factorii și, luând în considerare circumstanțele excepționale cu care ne confruntăm, am decis să nu merg la New York pentru US Open”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

Simona Halep a făcut anunțul privind participarea la US Open

Halep a adăugat că pune pe primul plan sănătatea și tocmai de aceea prefer să stea în Europa să se antreneze.

„Am spus întotdeauna că voi pune sănătatea pe primul loc, așa că prefer să rămân să mă antrenez în Europa. Știu că WTA și Federația Americană au depus mult efort pentru a organiza turneul în deplină siguranță și doresc tuturor participanților mult success“, a menționat Simona Halep.

Nume grele lipsesc de US Open

Tenismena canadiană Bianca Andreescu și numărul unu mondial australian Ashleigh Barty sunt printre celelalte nume mari care vor lipsi de la US Open.

Ucraina Elina Svitolina, Kiki Bertens din Olanda și elvețianca Belinda Bencic au decis, de asemenea, să nu joace în turneu American din cauza pandemiei de COVID-19.

Marea jucătoare americană Serena Williams va participoa la turneul de la New York, alături de campioana japoneză din 2018 Naomi Osaka, campioana Australian Open Sofia Kenin și numărul trei mondial ceh Karolina Pliskova.

Pe tabolul masculin, va participa numărul unu al Serbiei, Novak Djokovic, campionul britanic de trei ori al Marelui Slam, Andy Murray și tenismenul rus Daniil Medvedev.

Victorioasă la Praga

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA International de la Praga, după ce a învins-o, în finală, cu 6-2, 7-5, pe belgianca Elise Mertens, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3.

Acesta a fost primul turneu disputat de Simona Halep din februarie, după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia de coronavirus. Pentru sportiva română, succesul de la Praga Open este trofeul cu numărul 21 din carieră, al doilea în acest an, în 38 de finale jucate.

Protocolul realizat pentru desfășurarea US Open

Autoritățile din New York au stabilit protocolul necesar disputării US Open, primul turneu de Grand Slam programat după pauza forțată de pandemia de coronavirus.

Pentru a respecta normele sanitare aflate în vigoare, sportivii care vor participa la US Open, în perioada 31 august – 12 septembrie, vor fi cazați în două hoteluri, ambele aflate în proximitatea complexului de la Flushing Meadows, unde competiția va avea loc, timp de două săptămâni.

Protocolul prevede faptul că fiecare sportiv va putea avea alături, în echipă, trei persoane, iar fiecare participant va fi testat înaintea intrării în hotel.

La 48 de ore de la prima testare va fi efectuată a doua serie de teste, în timp ce a treia este programată în săptămâna premergătoare disputării primelor meciuri oficiale.

De asemenea, sportivilor li se va lua temperatura zilnic și vor fi nevoiți să completeze formulare prin care să prezinte orice simptom apărut.

Purtarea măștilor va fi obligatorie pentru toți sportivii și membrii echipelor lor, singura excepție fiind momentul antrenamentelor și a meciurilor oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *