Prima pagină » National » Simona Florescu, fosta soție a lui Ion Dichiseanu, despre moartea actorului: „Am sperat până în ultimul moment”

Simona Florescu, fosta soție a lui Ion Dichiseanu, despre moartea actorului: „Am sperat până în ultimul moment”

20 mai 2021, 20:15,
Bianca Rebegea în National

Simona Florescu, fosta soție a lui Ion Dichiseanu, a declarat că actorul a murit în brațele fiicei lui, Ioana. În vârstă de 87 de ani, Ion Dichiseanu s-a stins din viață, după trei luni de suferință în spitale.

Ion Dichiseanu a decedat joi dimineață, 20 mai. Acesta a petrecut ultimele trei luni la spital, din cauza unor probleme de sănătate. El fusese infectat cu o bacterie periculoasă, despre care fiica lui spunea că ar fi luat-o în urma unei investigații medicale.

Declarația Simonei Florescu, fosta soție a maestrului:

“A murit în bratele Ioanei, asa cum și-a dorit să se întâmple, să fie alături. A murit la ora 3, atunci s-a constatat decesul. Nu ne vine să credem, se simțea mai bine până ieri. Chiar făcusem demersuri să îl ducem în Turcia, făcusem analize…

De ieri se simțea mai rău, s-a decompensat și după 4 luni în spital a murit. Am sperat până în ultimul moment, credeam că totuși se va recupera, dar organismul lui nu a mai avut putere sa lupte. Acum, tot greul cade pe Ioana și pe Adi, cu toate formalitățile… Nu pot să spun cât suferim cu toții”, a spus Simona Florescu, pentru Fanatik.ro.

Ion Dischiseanu şi Simona Florescu s-au despărţit în 2009, după o căsnicie de 23 ani, însă, aveau o relație foarte bună.

Ioana Dichiseanu: „S-a dus să facă o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân”

În urmă cu doar câteva zile, fiica artistului, Ioana Dichiseanu, a vorbit despre starea de sănătate a tatălui său.

„Din păcate, există şi medici mai puţini pricepuţi. Şi în profesia aceasta trebuie să ai har, ca în orice profesie pe care o practici cu sufletul. S-a dus să facă o simplă radiografie pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Şi eu i-am spus, tată, hai să facem o radiografie ca să te linişteşti. Cei de acolo au spus că e important să facă şi un CT. Acel CT a fost interpretat nu foarte concludent, diagnosticul şi rezultatul, iar mai apoi, să merge la un mare profesor. Nu îi spun numele, dar aş vrea să nu las lucrurile aşa” spunea Ioana Dichiseanu.

Vineri, trupul neînsufleţit al regretatului actor va fi depus la 12:30, la Teatrul Nottara din Capitală, acolo unde acesta a jucat încă din anul 1961.

Cine a fost Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a născut la data de 20 octombrie 1933 în Adjud, județul Vrancea. A absolvit în anul 1959 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București.

A fost cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, dar și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor, a vorbit de curând, la Antena 3, despre starea de sănătate a tatălui ei și mai ales de la ce au pornit problemele de sănătate care l-au ținut la pat pe Ion Dichiseanu de trei luni.

“În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata. Sunt zile bune, zile mai puțin bune, dar important este că e într-o stare stabilă și ne rugăm la Dumnezeu ca recuperarea să fie cât mai rapidă. Nu a pornit dintr-o suferinţă anume, el este un fost fumător şi a avut o saturaţie uşor scăzută a oxigenului, dar nu alarmantă. În noiembrie a avut câteva simptome care i-au dat de bănuit, a făcut radiografie şi CT.

Acestea au fost prost citite, prost interpretate. A făcut o bronhoscopie şi, la 11 zile după aceasta, s-a prăbuşit şi am aflat că a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală”, declara Ioana, fiica lui Ion Dichiseanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *