Prima pagină » Titlurile zilei » Simona este nepoata femeii care a amenajat Parcul Copou. Acum, tânăra duce tradiția mai departe: „De mică am stat prin sere, iar la 10 ani am învățat să plantez, făceam jardiniere” – FOTO

Simona este nepoata femeii care a amenajat Parcul Copou. Acum, tânăra duce tradiția mai departe: „De mică am stat prin sere, iar la 10 ani am învățat să plantez, făceam jardiniere” – FOTO

09 mai 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Simona Sava are vârsta de 34 de ani și este peisagist în Iași. Tânăra face parte din a treia generație de peisagiști din familia ei și a ales să ducă această tradiție mai departe după ce toată copilăria a petrecut-o alături de familia care muncea în acest domeniu. Bunica ei a contribuit la amenajarea Parcului Copou în urmă cu mai bine de 40 de ani.

Bunica ei a amenajat Parcul Copou, iar tânăra duce tradiția mai departe

Simona Sava a urmat studiile de licență și masterat la Universitatea de Științele Vieții din Iași, iar de 13 ani are propria firmă care oferă servicii de peisagistică. Tânăra este a treia generație de peisagiști din familia ei.

Bunica ei a făcut parte din echipa care a amenajat Parcul Copou în urmă cu mai bine de 40 de ani, tatăl ei a avut aceeași meserie, iar ea duce tradiția mai departe. Când era mică, părinții o luau cu ei în sere, unde aceștia lucrau, iar ea nu stătea deloc degeaba.

„Sunt a treia generație de peisagiști. Bunica mea a făcut parte din echipa care a amenajat mai multe zone din Iași, dar și Parcul Copou. După, tatăl meu a devenit și el peisagist, iar eu duc asta mai departe, dacă pot spune așa. Când eram mică, părinții mă luau cu ei la muncă, pentru că munceau de dimineață până seara și nu aveau cu cine să mă lase. Am stat mult timp prin sere, pentru că tata se ocupa și cu producția, iar la un moment dat eram sătulă să mă joc, așa că am început și eu de mică, la 10 ani, să plantez, să fac jardiniere și multe altele.

Așa mi-am dat eu seama că nu sunt genul de persoană statică și că eu am nevoie de mișcare. În anul 2011, mi-am deschis firma mea și m-am obișnuit să trăiesc într-un ritm alert. Firma oferă servicii de consultanță în peisagistică, proiectare 2 și 3D, amenajare propriu-zisă, de la sistem de irigații la plantare, întreținere grădini de exterior și interior, studii peisagistice și altele”, spune Simona Sava, peisagist.

De-a lungul anilor, a realizat nenumărate lucrări

În cei 13 ani de când are propria firmă ce oferă servicii de peisagistică, Simona a realizat nenumărate lucrări, de la tavane cu plante artificiale, la colaborări de proiectare și reamenajare grădini botanice, parcuri publice și multe altele.

„Dificil e atunci când promiți unui client că începi lucrarea și se întâmplă ceva cu angajații, ori pleacă, ori lipsesc, se îmbolnăvesc sau nu termin eu o altă lucrare și întârzii, atunci devine stresant, nu este plăcut pentru nimeni să te lași așteptat. Nu cred că am întâlnit o lucrare complicată, toate sunt interesante, de fiecare dată mai învăț ceva nou și îmi plac provocările. De la tavane cu plante artificiale, la colaborări de proiectare și reamenajare grădini botanice, parcuri publice și multe altele”, mai spune Simona Sava, peisagist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *