Prima pagină » Actualitate » Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii : „Discutăm despre români care au avut beneficii mai mari, deși au muncit și contribuit la fel cu alți români”
Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii : „Discutăm despre români care au avut beneficii mai mari, deși au muncit și contribuit la fel cu alți români”

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii : „Discutăm despre români care au avut beneficii mai mari, deși au muncit și contribuit la fel cu alți români”

25 aug. 2024, 09:40,
în Actualitate

66% dintre cei care au lucrat în condiții speciale și deosebite vor primi majorări, este anunțul ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

„Discutăm despre români care au avut beneficii mai mari, deși au muncit și contribuit la fel cu alți români. Acestora, pensiile nu le scad. De asemenea, este important ca cei care au muncit și contribuit la fel, să-i ajungă pe cei… să fim într-un echilibru cu cei care au muncit la fel ca dânșii, dar au avut beneficii mai mari, iar toate pensiile se vor majora cu mecanismul prevăzut în lege, care se adaugă la partea contributivă.

Au fost prezentate date cu privire la românii din grupele de muncă. 1. Toate drepturile câștigate de românii care au lucrat în condiții speciale și deosebite de muncă și care sunt în acest moment pensionari, au fost menținute. 2. Este foarte important să se știe că și noua lege a pensiilor menține grupele de muncă și aceștia beneficiază în continuare, atât de o vârstă de pensionare mai scăzută, beneficiază de sporul de grupă și beneficiază de majorarea punctajului. De asemenea, este foarte important să se știe că circa 66% dintre românii care au lucrat în condiții speciale și deosebite, au creșteri ale pensiilor”, a declarat pentru Realitatea PLUS Simona Bucura Oprescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *