Prima pagină » Culinar » Simboluri cuptor electric: Cum să citești corect marcajele acestuia

Simboluri cuptor electric: Cum să citești corect marcajele acestuia

08 feb. 2022, 14:30,
BZI.ro, în Culinar

Dacă cunoști însemnătatea simbolurile unui cuptor electric vei reuși să pregătești cele mai delicioase preparate. De asemenea, contează foarte mult și calitatea cuptorului. Un cuptor bun te va ajuta să pregătești mese gustoase și sănătoase. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți că acesta este un aparat de uz casnic de înaltă tehnologie, cu multe moduri de funcționare. Iar pictogramele lor principale și suplimentare pe modelele moderne trebuie să știi cum să le citești pentru a le utiliza în mod corespunzător.

Pentru a înțelege însemnătatea simbolurilor de bază trebuie să analizezi desenele de pe aceasta. Funcțiile de pe cuptor sub formă de pictograme te vor ajuta să alegi modul de funcționare al dispozitivului. Acestea trebuie setate în corespondență cu rețeta după care pregătești bucatele. Cuptoarele moderne încântă gospodinele cu o abundență de moduri și funcții utile. Însă să le înțelegi nu este atât de ușor. Îndeosebi, când trebuie să citești mici desene de pe panoul de control.

femeie care setează un mod de coacere la cuptor

Cel mai utilizat mod de coacere este reprezentat de două arce, linii drepte continue, situate în partea de sus și de jos a pătratului

Simboluri cuptor electric: Ce funcții reprezintă aceste desene

Unul dintre cele mai importante simboluri este cel de dezghețare. Denumirea sa este reprezentată de câteva picături în partea de jos a pătratului. Iar deasupra sa atârnă imaginea unui ventilator. Acest mod de funcționare este caracteristic funcționarea simultană a convectorului cu elementul de încălzire inferior.

Acest mod este utilizat pentru dezghețarea rapidă a produselor la +30°С, menținerea temperaturii mâncărurilor pregătite și încălzirea lor la +40-100°C. De cele mai multe ori, gospodinele folosesc acest regim atunci când doresc să încălzească preparatele din porc.

Dacă vezi icoane care arată ca o floare cu 4 frunze într-un cerc trebuie să știi că acestea indică căldura care este generată în timpul modului de încălzire. Aceasta este distribuită uniform de ventilatoare pe tot volumul cuptorului. Acest mod este utilizat pentru prepararea mâncărurilor congelate și coacerea pâinii la o temperatură de + 170 °C.

femeie care setează un mod de coacere la cuptor

Grătarul mare este reprezentat de o linie în zig-zag

Care sunt cele mai indicate moduri pentru pregătirea preparatelor din carne

Simbolurile acestui mod de operare arată ca o floare cu 4 frunze în partea de jos a unui pătrat cu o linie în zig-zag plutind deasupra acestuia sau o linie sub forma unei linii punctate. Cuptorul în acest mod pornește elementul grătar, care se află în partea de sus a camerei, în timp ce ventilatorul este activat. Această lucrare a elementelor ajută la nivelarea coacerii părții superioare a produselor gătite.

Când identifici simbolul de convencție și al grătarului trebuie să știi că acestea indică modul în care cuptorul pornește elementul grătar. Grătarul se află în partea de sus a cuptorului. De asemenea,  în același timp ventilatorul este activat. Simbolurile acestui mod de operare este reprezentat de o floare cu 4 frunze în partea de jos a unui pătrat cu o linie în zig-zag plutind deasupra acestuia sau o linie sub forma unei linii punctate. Acest mod de gătire este perfect pentru gătirea verzii la cuptor.

Grătarul mare este reprezentat de o linie în zig-zag sau cursive în partea de sus a pătratului. Temperatura este setată în intervalul + 50-225 °С. Dar cuptorul va începe să funcționeze după ce atinge +225°С. Acest regim este perfect pentru pregătirea cârnaților. De asemenea, funcția este recomandată pentru gătit lasagna, friptură, carne prăjită, atunci când dorești să obții un maro auriu.

persoana care seteaza un mod de functionare la cuptor

Pentru a înțelege însemnătatea simbolurilor de bază trebuie să analizezi desenele de pe aceasta

Modul tradițional de coacere: Care este regimul cel mai utilizat pentru prepararea bucatelor

Cel mai utilizat mod de coacere este reprezentat de două arce, linii drepte continue, situate în partea de sus și de jos a pătratului. Aceste pictograme indică faptul că elementele de încălzire superioare și inferioare funcționează la aceeași intensitate. Acest mod de pregătire este perfect pentru produse de patiserie. De asemenea, este potrivit pentru produsele care necesită prăjire la o temperatură de + 200 °C.

Arcul sau linia dreaptă în partea de jos a unui pătrat, indică faptul că gătitul necesită o temperatură de + 50-250 ° C. Sub acest mod, mâncarea este coaptă de jos. În cazul în care ai nevoie de iluminare trebuie să știi că pictogramele pentru această caracteristică este reprezentată de un bec într-un pătrat. Acest mod de funcționare te va ajuta la controlul vizual suplimentar al procesului de gătit.

Pentru a obține o mâncare delicioasă trebuie știi ce înseamnă simbolurile cuptorului electric. Astfel, pentru a evita uscarea alimentelor, precum și nepregătirea acestora este important să știi care este funcția potrivită pentru mâncarea ta.

un cuptor deschis pe jumatate

Un cuptor bun te va ajuta să pregătești mese gustoase și sănătoase

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *