Prima pagină » Actualitate » Silviu Mănăstire a fost infectat cu COVID-19! Detalii de ultimă oră
Silviu Mănăstire a fost infectat cu COVID-19! Detalii de ultimă oră

Silviu Mănăstire a fost infectat cu COVID-19! Detalii de ultimă oră

05 oct. 2020, 10:34,
George Cristian, în Actualitate

Jurnalistul Silviu Mănăstire a fost confirmat cu COVID-19. În această dimineaţă, prezentatorul emisiunii de la B1 TV, Dosar de Politician, a fost confirmat pozitiv la infectarea cu COVID-19.

Conform informaţiilor de ultimă oră, Silviu Mănăstire are COVID-19. Din această cauză, premierul Ludovic Orban s-a autoizolat pentru că a fost contact direct cu acesta. Premierul a fost invitatul lui Silviu Mănăstire în emisiunea prezentată de acesta, duminică 4 octombrie 2020.

Silviu Mănăstire este confirmat cu COVID-19

În această dimineaţă, prezentatorul TV a fost nevoit să facă anunţul precum este pozitiv la infectarea cu COVID. Nu se cunoaşte cu exactitate care este starea de sănătate a acestui şi nici dacă a avut simptome. Totuşi, interesant este faptul că lista persoanelor contact direct cu aceste este una lungă. Prezentator al emisiunii ” Dosar de Politician”, Silviu Mănăstire a intrat, în ultima perioadă, în contact cu multe voci ale lumii politice, şi nu numai. Totuşi, oficial nu se cunoaşte dată la care acesta a fost infectat deci nu se poate stabili cu exactitate ce politicieni au fost contacti direct cu el.

Ludovic Orban şi-a anulat toate întâlnirile oficiale

La aflarea veştii că Silviu Mănăstire are COVID, premierul Ludovic Orban şi-a anulat toate întâlnirile oficiale pe care le avea. Ludovic Orban a intrat în izolare şi se va prezenta la spital pentru a-şi face testarea. Premierul trebuia să participe, în cursul zilei de luni 5 octombrie 2020, la o şedinţă din cadrul PNL. Conform aceloraşi informaţii, premierul va participa, online, la şedinţă.

Număr record de cazuri de COVID în România

În ultimele zile, România se confruntă cu un val puternic de persoane noi infectate cu COVID. De exemplu, în pofida faptului că în weekend se testează mai puţin, duminică, 4 octombrie 2020, România a avut 1.835 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Iaşul, la rândul său se menţine în topul judeţelor cu o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate. Ieri, la Iaşi au fost diagnosticare pozitiv un număr de 127 de persoane, fiind pe locul 2 după Bucureşti ca număr de noi cazuri.

În spitalele din Iaşi există o adevărată problemă reprezentată de faptul că nu mai sunt locuri libere în unităţile medicale.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „S-a apelat la planul de rezervă, nu mai avem niciun loc liber în spitalele suport COVID-19”

Situația la Iași devine din ce în ce mai gravă în ceea ce privește numărul de infectări cu COVID-19. Epuizați la maximum, medicii abia își mai dau masca jos pentru a spune pacienților nou-diagnosticați cu COVID-19 că nu mai sunt locuri și că trebuie să plece acasă. Situația este cumplită și asta pentru că pacienții care au simptome trebuie să meargă acasă. Nu primesc niciun tratament și fără a mai apuca să pună medicilor întrebări, ies pe ușă și pleacă plângând spre casă.

„Nu mai este niciun loc liber în spitalele suport COVID-19 din Iași. Secțiile de Terapie Intensivă sunt pline, locurile pentru confirmați sunt pline. S-a apelat la planul de rezervă, și anume trasformarea Clinicii II medicală de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași în unitate suport COVID-19. Acolo avem 65 de paturi. Am trimis deja primii pacienți”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *