Prima pagină » Actualitate » Silviu Macovei: „Guvernul României sprijină fermierii afectați de secetă cu investiții majore în irigații” (P)
Silviu Macovei:

Silviu Macovei: „Guvernul României sprijină fermierii afectați de secetă cu investiții majore în irigații” (P)

30 iul. 2024, 12:06,
BZI.ro, în Actualitate

În fața secetei severe care a lovit România, guvernul condus de Marcel Ciolacu a implementat o serie de măsuri esențiale pentru sprijinirea fermierilor. Deputatul PSD Silviu Macovei, viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților, a evidențiat importanța acestor inițiative, subliniind investițiile majore în infrastructura agricolă.

„Premierul Marcel Ciolacu și Guvernul României au luat măsuri decisive pentru a sprijini fermierii afectați de secetă, asigurând despăgubiri pentru toți cei afectați, fără excepție. Guvernul a alocat 100 de milioane de lei pentru extinderea și modernizarea sistemelor de irigații, esențiale pentru prevenirea unor asemenea calamități în viitor” a declarat deputatul PSD Silviu Macovei.

În ultimii doi ani, guvernul a finalizat 19 obiective de investiții majore în irigații, inclusiv reabilitarea a aproximativ 200 de kilometri de canale și construirea a peste 40 de stații de pompare.

„Aceste eforturi au dus la o creștere semnificativă a suprafeței irigate, oferind acum apă pentru 1,6 milioane de hectare de teren agricol,” a adăugat Macovei.

Mai mult, România a demarat un program amplu de investiții în infrastructura de irigații, cu un buget de 1,5 miliarde de euro pentru perioada 2023-2027. Acest program vizează construirea a 150 de noi facilități de irigații și extinderea suprafeței irigate la 2,6 milioane de hectare.

Aceste măsuri nu doar că oferă sprijin direct fermierilor, dar și contribuie la securitatea alimentară a României. Investițiile sunt esențiale pentru asigurarea stabilității și pentru a face față provocărilor climatice viitoare, într-un context în care doar 20% din infrastructura de irigații existentă este utilizată, iar seceta amenință să diminueze producția agricolă a țării.

„Fermierii români nu sunt singuri în fața provocărilor climatice. Guvernul continuă să investească în infrastructura agricolă pentru a asigura un viitor sigur și prosper pentru toți,” a subliniat deputatul PSD Silviu Macovei.

Prin aceste măsuri, guvernul României își reafirmă angajamentul de a susține sectorul agricol și de a asigura stabilitatea necesară pentru a face față provocărilor climatice viitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024