Prima pagină » Sport » Silviu Lung Jr. poate da lovitura carierei. Beșiktaș, un club gigant din Turcia, ofertă ispititoare. „Pare tentat să accepte”
Silviu Lung Jr. poate da lovitura carierei. Beșiktaș, un club gigant din Turcia, ofertă ispititoare.

Silviu Lung Jr. poate da lovitura carierei. Beșiktaș, un club gigant din Turcia, ofertă ispititoare. „Pare tentat să accepte”

11 iul. 2020, 04:00,
în Sport

Silviu Lung Jr. (31 de ani) e foarte aproape de transferul carierei, susține presa turcă, și poate ajunge la Beșiktaș, echipă antrenată în trecut de Mircea Lucescu.

Silviu Lung Jr. poate da lovitura carierei, fiind foarte aproape de transferul carierei, după cum susține presa turcă, și poate ajunge la Beșiktaș, echipă antrenată în trecut de Mircea Lucescu.
Portarul formației Kayserispor și al naționalei României și-a ridicat substanțial evoluțiile în ultimul an și a atras atenția formațiilor cu bugete mari din campionatul Turciei.
Astfel, fiul fostului mare goalkeeper al Universității Craiova și al Stelei, Silviu Lung, poate da lovitura în această vară.

Ce scriu turcii despre transferul lui Silviu Lung la Beșiktaș

Căpitan la Kayserispor și voce importantă în vestiarul formației care a pierdut în ultima etapă, 2-3, cu Rizespor, rivala în lupta pentru evitarea retrogradării, are pe masă o ofertă de la Beșiktaș Istanbul pe trei sezoane, cu salariu de 300.000 de euro pe an, dezvăluie publicația turcă Fanatik.

„Când se va termina campionatul, românul se va întâlni cu șefii lui Beșiktaș pentru negocierile finale. Lung pare tentat să accepte oferta”, notează publicația mai sus menționată.

Discuțiile cu șefii „Vulturilor” datează din iarnă, iar oficialii lui Beșiktaș ar fi declanșat acum asaltul final. Lung a ajuns în Turcia în iulie 2017, de la Astra, pentru 350.000 de euro.
Portarul naționalei României a fost dorit anul trecut și de Sevilla, dar și de FC Brugge. România stă excelent în prezent la caitolul portari, iar Mirel Rădoi are de unde alege. Tătărușanu, Silviu Lung Jr, Niță, Pantilimon și Ionuț Radu sunt opțiunile selecționerului pentru meciul din toamnă cu Islanda.

Silviu Lung jr. a devenit erou în Turcia

Silviu Lung jr. a devenit erou în Turcia. Românul a încasat un singur gol, în minutul 74, de la Atiba Hutchinson, într-o partidă în care Beșiktaș a trimis pe poartă de opt ori. Echipa de la Instanbul avea nevoie de victorie pentru a reveni pe un loc de Europa League, însă s-a lovit de intervențiile salvatoare ale lui Lung, care a fost integralist, la fel ca un alt român, Cristian Săpunaru.

Victoria neașteptată a fost a treia consecutivă pentru Kayserispor, care a reușit să iasă din zona retrogradabilă și să urce până pe locul 14, cu 31 de puncte, la două lungimi peste prima poziție care duce în liga secundă.
Rezultatele bune din ultima vreme i se datorează într-o bună măsură și lui Silviu Lung. Internaționalul român este portarul cu cele mai multe intervenții în acest sezon din Turcia, 105, scrie Opta.
Kayserispor află pe locul 16 din 18 echipe, cu 31 de puncte după 31 de partide.

Primarul din Kayseri, impresionat de Silviu Lung

La penultimul meci jucat de echipa lui Săpunaru și Lung a asistat și primarul din Kayseri, Memduh Büyükkiliç, care a avut cuvinte de laudă pentru portarul român atât la pauză, cât și la final.
„Dragă, Silviu, locuiești de 3 ani în Kayseri. Ai început să vorbești turca bine și iubești pastrama și ravioli. Ne-ai cucerit inimile cu prestația ta din primele 45 de minute”, a scris primarul, pe Twitter.

800.000 de euro e cota lui Silviu Lung (1,89 m)
3 meciuri are în naționala României portarul născut în Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *