Prima pagină » Local » Silviu Gurlui a fost prezent la nunta lui George Simion: „O nuntă cu adevărat românească” – FOTO, VIDEO

Silviu Gurlui a fost prezent la nunta lui George Simion: „O nuntă cu adevărat românească” – FOTO, VIDEO

02 sept. 2022, 12:46, 11 ,
în Local

Prof. univ. dr. habil. Silviu-Octavian Gurlui, de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, a fost prezent la nunta lui George Simion.

Cercetătorul ieşean povesteşte ce înseamnă cu adevărat o nuntă tradiţional românească.

Ce spune prof. univ. dr. habil. Silviu Gurlui despre nuntă lui George Simion, la care a participat

Sâmbătă, pe 27 august 2022, a avut loc nunta lui George Simion, preşedintele partidului Alianţa pentru Unirea Romanilor. La acest eveniment important au participat mii de oameni de rând, politicieni, oameni de afaceri, profesori, medici şi antreprenori.

În acest context, prof. univ. dr. habil Silviu Octavian Gurlui a publicat pe pagina sa personală de Facebook un mic mesaj cu privire la nunta liderului AUR, la care a şi participat.

Cercetătorul ieşean susţine că nunta lui Simion a fost una cu adevărat tradiţională românească prin tot ce a avut.

„Sunt la o nuntă cu adevărat românească: prin imagine, tradiţie, gust, port autentic, muzica autentică, solişti talentaţi, bucate, copiii frumoşi, oameni care zâmbesc sincer, spontan, cu bun simţ.
M-aş întoarce în timp să pot vede în România din nou, peste tot ce văd, azi, aici.
O nuntă frumoasă de la un capăt la altul în care excelează simplitatea, bunul gust, frumosul.
Pentru George, pentru Ilinca, le urez Casa de Piatră, să fie bucuroşi, cu împliniri, nenumărate, pe toate fronturile!
Felicitări familiilor lor!
La mulţi ani, George & Ilinca Simion!”, a transmis prof. univ. dr. habil. Silviu Gurlui, Facultatea de Fizică, UAIC Iaşi.

Mii de persoane, prezente la nunta lui George Simion

Nunta lui George Simion a fost o combinaţie între tradiţional şi modern. Cele câteva mii de persoane care au fost prezenţi la eveniment au avut acces doar prin intermediul unei brăţări.

Noii căsătoriţi au oferit cadouri, donaţii sau nu le-au dat nimic mirilor, darul nefiind obligatoriu.

„Cadoul nu este obligatoriu, dacă cineva dorește, îl redirecţionăm să facă o donaţie pentru spitalul mobil pe care avem de gând să-l facem, să ajungă în toate colţurile ţării. O să aibă dotări de câteva sute de mii de euro, aparate de oftalmologie, de stomatologie etc, şi vom merge cu el prin România. N-am nicio problemă, trec toate darurile în declaraţia mea de avere”, a explicat George Simion înainte de marele eveniment din viaţa sa.

O tânără care a participat la nunta lui George Simion a povestit cu lux de amănunte

Laura Gherasim, o tânără care a participat la nunta lui George Simion, a publicat un mesaj care a devenit viral. Aceasta a dorit să afirme că evenimentul trebuie privit doar ca un moment unic în viaţa unui cuplu.

A fost o nuntă superbă!
Am stat printre atâția români frumoși îmbrăcați în port tradițional, George Simion și Ilinca au fost impecabili, oamenii au dansat, s-au bucurat să fie liberi și împreună! Mi-am revăzut oameni dragi din toate colțurile României, care nu fac toți parte din AUR, români autentici din Maramureș, Banat, Moldova interesați să descopere ei personal, nu ce se prezintă în presă sau în diverse emisiuni TV.
Nu am văzut “legionari”! Nu au explodat “bombe”, nu s-a bătut nimeni, nu s-a vorbit urât, nu a fost “manelizat” momentul.
Au fost oameni simpli, oameni extrem de atenți cu portul românesc”, a spus Laura Gherasim.

Astfel, Silviu Gurlui a transmis că nunta lui George Simion a uimit întreaga Românie.

Comentarii
  • Poluare maxima ! Mediu unde e ? Prea mulți pe metru pătrat !!!

  • Domnu europarlamentar, da’ acolo n-a cazut meteoritu ? S-a vrednicit vegetatia ?

  • Ieseanul ?????
    Pardon.
    Mai cautati.

  • Vasile Pascanu

    Domn’ profesor ești jalnic! La care nuntă …tradițional românească, ai văzut la intrare scris cu litere uriașe, LOVE? La câte nunți…tradiționale românești ai văzut mireasă fără hobot și coroniță și miri fără flori în piept? La câte nunți…tradiționale românești, mirele nu mai prididește cu interviurile și cu declarațiile politice? Aaa, uitasem, mătăluță predai fizică și nu ai habar de tradiții. Atunci, de ce dracu te bagi în vorbă? Doar ca să lauzi un parvenit?

  • Bai tolomacule, INTOTDEAUNA cand te adresezi unui cuplu, intai numesti Doamna si apoi Domnul.
    Vai de capu’ tau, mai bine stai in scaunul tau si numara PM10.

  • Poluarea dupa care umbla disperat i-a afectat judecata. Sau poate ca s-a dus cu aparatura sa galactica sa masoare PM10 si PM2.5 de pe fasole, branza, ceapa si barabule si in curand ne comunica rezultatele cercetarilor sale. A respirat biogaz uman de la toti nuntasii…si s-a reincarcat emotional….a masurat si nunta de la un capat la altul….numai un adevarat fizician ar face asa ceva nemaintalnit!

  • Verba volant.

  • Este momentul ca romanii cu pregatire, vezi cazul lui Silviu Gurlui sa- si faca prezenta in politica. Felicitari Silviu Gurlui!

  • Ptr laba trista de mai sus

    Mitica pwla mica creier n ai stai jos si suje o

  • Ce tot faceti reclama la o nunta de kkt? Ce traditii vedeti in ea? Interviuri, televiziuni….astea sunt traditii politice! Un analfabet s-a insurat cu una!
    Bai, cretinilor! El a castigat si va castiga o gramada de bani datorita reclamelor cu kktul de nunta! Voi o sa ramanieti tot cu buzunarele goale, uitandu-va la tv si dpunand: bai, ce nunta traditionala a avut analfabetul!

  • Cine plm e acest profesor habil gurlui? Noroc de nunta „academicianului georgica” ca am auzit de dom’ profesorun lingau si el, poate apuca un ciolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024