Prima pagină » Cancan ultimă oră » Silviu Biriș, actorul care a luat calea bisericii, trăiește o poveste de dragoste la 5 ani de la divorț: „Am decis să-i dau o șansă”

Silviu Biriș, actorul care a luat calea bisericii, trăiește o poveste de dragoste la 5 ani de la divorț: „Am decis să-i dau o șansă”

15 iun. 2022, 18:58, 3 ,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Silviu Biriș nu are nevoie de prea multe prezentări, fiind fără îndoială un nume consacrat în România. Cântăreț, actor, dar mai ales, unul dintre cei mai apreciați artiști din industrie, Biriș a luat pe toată lumea prin surprindere în momentul în care a decis să urmeze calea lui Dumnezeu.

Dincolo de carieră, Silviu Biriș a trecut printr-un divorț acum cinci ani de zile. În 2016, Silviu Biriș divorța de mama copiilor săi, Irina Cornișteanu. Acum, actorul de la Teatrul Național Ion Luca Caragiale din București, care a luat-o pe calea bisericii, a mărturisit că a întâlnit pe cineva și se gândește inclusiv la căsătorie.

A întâlnit o femeie căreia s-a gândit să îi ofere o șansă

Silviu Biriș a mărturisit că a întâlnit o femeie și se gândește la căsătorie. Acesta este de părere că Dumnezeu este cel care a trimis pe cineva în viața lui. Actorul, care a luat acum calea credinței spune că nu o include, dar nici nu o exclude din viața lui, iar timpul este cel care o să decidă dacă această relație o să ducă la o posibilă căsătorie.

„Admit că mă gândesc și la o posibilă căsătorie. Din nou. A trimis Dumnezeu pe cineva în viața mea și am decis să ascult și de cei mai bătrâni și mai înțelepți ca mine. Nu știu în acest moment dacă va avea loc sau nu. Nu vă pot spune asta. Dar am decis să-i dau o șansă. Nu o includ în viața mea, dar nici nu o exclud. Suntem oameni și nu știm ce se va întâmpla cu viețile noastre!”, a declarat Silviu Biriș pentru Impact.

Silviu Biriș, actorul care a trecut de la teatru la preoție

La 47 de ani, Silviu Biriș a absolvit Universitatea Teologică «Justinian Patriarhul», Secţia Pastorală, însă nu a renunțat la actorie și joacă în continuare în piese de teatru.

„Am ajuns aici încercând să îmi răspund la niște întrebări, sunt 4 ani care s-au încheiat cu folos. De acum înainte să sporim cuvântul lui Dumnezeu, răbdarea, să devenim apostoli misionari și, mai ales cei care ne urmăresc, și care privesc biserica de pe margine, îi invit permanent, să intre măcar o dată, de curiozitate, pentru că această sfântă curiozitate aduce omul la o evoluție și spirituală. Și să găsească în biserică orice îi va aduce pe ei mai aproape de ei înșiși’, a mai spus Silviu Biriș la Trinitas TV.

Comentarii
  • Mi se pare un titlu deplasat. Dacă absolvi facultatea de teologie nu ajungi, in mod automat, preot. Preot se ajunge numai după hirotonisire, o altă taină a bisericii în afară de taina botezului, cununiei, împărtășaniei, etc. Acum Silviu Biriș este doar actor, cu studii teologice. În faza asta poate ocupa posturi administrative în cadrul bisericii sau poate deveni profesor de religie. Preot e puțin probabil să ajungă, fiind divorțat. Divorțul, în cazul preoților, se acceptă în cazuri extreme când dotia e adulterină, ori părăsește definitiv, din voia ei, domiciliul conjugal pt o perioadă lungă de timp sau are vicii grave, care pot pune în pericol sănătatea fizică, mentală și emoțională a celorlalți membrii ai familiei. Autorul articolului dă dovadă de slabă informare asupra subiectului în discuție sau a folosit un titlu nepotrivit în mod intenționat, pentru a atrage atenția. Ambele situații îl cataloghează ca un jurnalist care încalcă etica profesională.

  • Dacă spune că a terminat institutul teologic secția pastorală nu este de religie ortodoxă și probabil aici se dă voie și divorțat

  • Unde scrie ca e preot in titlu? Scrie ca a luat calea bisericii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *