Prima pagină » Razboi în Ucraina » Silvio Berlusconi consideră că împreună cu Angela Merkel ar putea să medieze pacea în Ucraina

Silvio Berlusconi consideră că împreună cu Angela Merkel ar putea să medieze pacea în Ucraina

09 sept. 2022, 09:41,
în Razboi în Ucraina

Angela Merkel şi Silvio Berlusconi ar putea face echipă şi să medieze pacea în Ucraina. Fostul premier italian, liderul partidului Înainte Italia, a declarat că ar putea acţiona împreună cu fostul cancelar german în acest sens.

„Cred că Merkel, împreună cu mine sau de una singură, poate încerca să medieze cu Vladimir Putin, împreună cu ea aș putea să încerc să descurajez (n. r.: acest conflict)”, a declarat Berlusconi.

Angela Merkel si Silvio Berlusconi

Berlusconi consideră că Moscova întărește „totalitarismul comunist al Chinei” în locul apropierii de Uniunea Europeană.

Pacea în Ucraina ar putea fi mediată de Merkel şi Berlusconi

Silvio Berlusconi s-a oferit ca alături de Angela Merkel să negocieze pacea în Ucraina. Fostul premier italian a vorbit şi despre sancțiunile împotriva Rusiei, menţionându-şi „regretul și dezamăgirea” că Moscova întărește „totalitarismul comunist al Chinei” în locul apropierii de Uniunea Europeană.

Fostul premier Berlusconi a spus că nu vede că Rusia suferă pierderi economice din cauza sancțiunilor.

„Mi se pare că este absolut capabilă să reziste sancțiunilor și plafonării prețului la gaze”, a spus Berlusconi.

De asemenea, la începutul lunii aprilie, Berlusconi declara că este dezamăgit de acțiunile președintelui rus Vladimir Putin în legătură cu evenimentele din Ucraina.

Totodată, reamintim că în luna mai, negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia au fost oprite. Rusia a dat vina pe administrația de la Kiev care s-a retras din acest proces. Așadar, sunt șanse minime ca războiul să se oprească.

„Negocierile nu sunt în curs de desfășurare. Ucraina s-a retras de fapt din procesul de negociere”, a declarat ministrul adjunct de externe al Federației Ruse.

De altfel, oficialul rus a menționat că decizia Occidentului de a aloca miliarde de dolari/euro pentru armament către Ucraina o să prelungească conflictul şi o să întârzie procesul de negocieri de pace.

Miliarde de dolari pentru Ucraina din partea SUA

Într-o altă ordine de idei, amintim că zilele trecute, secretarul Apărării din SUA, Lloyd Austin, a anunțat pachetul de miliarde de dolari pentru Ucraina, la o întâlnire cu zeci de colegi de miniștri la baza aeriană americană din Ramstein, Germania. Acest ajutor militar include obuziere, muniții, vehicule Humvee, ambulanțe blindate și sisteme antitanc.

Statele Unite au promis deja cel puțin 13 miliarde de dolari în ajutor militar pentru Ucraina, iar noua finanțare include 2 miliarde de dolari în asistență pe termen lung. Secretarul Apărării american a spus că aliații Ucrainei trebuie să se angajeze să sprijine țara atât timp cât este necesar și să fie pregătiți să adapteze tipul de sprijin oferit.

„Înseamnă să facem o mișcare urgentă pentru a inova și a împinge întreaga noastră bază industrială de apărare pentru a oferi Ucrainei instrumentele de care va avea nevoie”, a spus el.

Catalogând invazia Rusiei drept un „război de cucerire ilegal, imperial” , el a spus: „Acum vedem succesul demonstrabil al eforturilor noastre comune pe câmpul de luptă”.

Miercuri, 7 septembrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că armata țării sale a desfășurat recent atacuri cu succes împotriva forțelor ruse care controlează zone mari ale Ucrainei în sud și est – și au reluat așezări în apropierea orașului de nord-est Harkov.

Cu toate acestea, fostul premier italian, Silvio Berlusconi s-a oferit ca împreună cu Angela Merkel să medieze pacea în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`