Prima pagină » Economic Local » Silvicultorii din Iași vor avea uniforme noi, de 100.000 de euro. Costumul va fi din stofă fină: „Nu au mai fost schimbate de 6 ani”
Silvicultorii din Iași vor avea uniforme noi, de 100.000 de euro. Costumul va fi din stofă fină: „Nu au mai fost schimbate de 6 ani”

Silvicultorii din Iași vor avea uniforme noi, de 100.000 de euro. Costumul va fi din stofă fină: „Nu au mai fost schimbate de 6 ani”

19 iul. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Angajații Direcției Silvice Iași vor avea uniforme noi, din această toamnă, care costă 100.000 de euro. Noile echipamente sunt pentru pădurari și personalul tehnic, fiind compuse din costum cu sacou, cămașă cu pantaloni și jachetă cu pantaloni

Silvicultorii din Iași vor avea uniforme noi! Ținutele de serviciu costă 100.000 de euro și vor fi purtate de 302 angajați, pădurari și personal tehnic. Noile ținute vor fi îmbrăcate de angajații Direcției Silvice, din această toamnă. Echipamentele sunt pentru pădurari și personalul tehnic, fiind compuse din costum cu sacou, cămașă cu pantaloni și jachetă cu pantaloni.

„Costumul se realizează din stofă fină, adecvată costumelor cu sacou, stofă din amestec lână, polyester și elastan. Această compoziție oferă cea mai bună performanță, în ceea ce privește gradul de purtabilitate. Sacoul are croială clasică, ușor cambrată, și se încheie în față cu 2 nasturi și două butoniere. Cămașa de reprezentare respectă linia clasică a produsului atât în varianta cu mânecă lungă, cât și cea pentru mânecă scurtă, având bumbac 100 la sută. Uniforma de lucru primăvară-toamnă este formată din jachetă și două perechi de pantaloni”, se arată în caietul de sarcini.

Noile ținute ale silvicultorilor au rezistență la purtare, permeabilitate la aer și rezistență la rupere. De asemenea, pantofii de reprezentare sunt confecționați din piele naturală impermeabilă, de culoare maro închis. Pădurarii primesc și ghete noi, potrivit caietului de sarcini.

Angajații Direcției Silvice Iași vor avea uniforme noi, în această toamnă

Potrivit lui Gabriel Doncean, directorul Direcției Silvice Iași, uniformele vor fi ca și până acum, de culoare verde, cele vechi nemaifiind schimbate de 6 ani.

„Erau niște comentarii care spuneau că nu era nevoie să cumpărăm uniforme noi. Nu e chiar așa. De când am preluat conducerea instituției, mi-a plăcut să organizez puțin lucrurile. Personalul nu a mai primit uniforme de 6 ani, iar 100.000 de euro nu este o sumă mare. Un pădurar nu se poate îmbrăca în civil la muncă. De aceea, am făcut toate demersurile pentru ca în toamnă să vină noile uniforme. Până la urmă, așa cum vedem angajații din Poliție sau Armată că sunt prezentabili, cu uniforme noi, așa trebuie să fim și noi. Iar dacă ne gândim la pădurarii care lucrează în orice condiții, atunci au nevoie și de echipamente pe măsură”, susține Gabriel Doncean, directorul Direcției Silvice Iași.

Reporterii BZI au arătat, în edițiile anterioare, că a scăzut numărul hoților din Iași, în acest an.

Gabriel Doncean: „Am încercat să creăm condiții umane pentru cei care muncesc în domeniul silvic”

Directorul mai spune că instituția plătește anual 5 milioane de euro, bani pe impozite și pe salarii, iar pădurarii ar trebui să aibă condiții minime pentru desfășurarea activității.

„Noi trebuie să fim într-un progres, ca societate, de aceea, nu putem rămâne cu aceleași uniforme pe o perioadă îndelungată. Am încercat să creăm condiții umane pentru cei care muncesc în domeniul silvic. Nu mai spun că sunt cantoane care nu au curent electric, pentru că sunt departe de orice sursă de energie electrică, costurile fiind foarte mari. Acum putem monta panouri fotovoltaice și am făcut demersuri pentru ca aceste probleme să se rezolve. Pentru cineva care stă permanent acolo cu familia e dificil. Trebuie să aibă strictul necesar”, mai spune Gabriel Doncean, directorul Direcției Silvice Iași.

În ceea ce privește ursul din Dobrovăț, specialiștii susțin că populația ar trebui să fie atentă, dacă se plimbă prin zona în care a fost semnalat animalul sălbatic. Cea mai recentă apariție a ursului a fost semnalată, în urmă cu câteva zile, în cantonul Vama spre Dobrovăț. Inclusiv pădurarii care supraveghează zona Dobrovăț din Iași vor primi uniforme noi, în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *