Cu peste 661 de apartamente și aproximativ 21.000 de metri pătrați de birouri Clasa A în construcție, Silk District este unul dintre cele mai mari proiecte de dezvoltare urbană din Iași.
Din punct de vedere funcțional, Silk District poate fi considerat primul proiect din Iași de tip mixed-use development ce întrunește toate funcțiunile ce intră în definiția acestui concept – rezidențial, birouri, comercial și spații pentru recreere. Cartierul integrează spații de promenadă și socializare, zone verzi extinse, fără trafic auto și spații de joacă pentru copii. Designul modern al clădirilor de locuințe se integrează în aspectul general al ansamblului, crescând atractivitatea zonei. S-a acordat atenție deosebită pentru alegerea materialelor utilizate în realizarea clădirilor Silk pentru a maximiza rezistența la seismică, la factori climatici și la uzură prin exploatare.
Construcția unui proiect imobiliar este un proces amplu și complex care implică o echipă de experți și specialiști din domeniul construcțiilor, arhitecturii, ingineriei și urbanismului. În acest sens, Silk District se bazează pe cele mai avansate tehnologii și materiale de construcție, respectând cele mai înalte standarde de calitate și de siguranță.
Fiecare fază rezidențială cuprinde un număr de peste 300 de apartamente cu diverse tipologii funcționale – studiouri duble, apartamente cu 2, 3 și 4 camere. Acestea sunt dispuse în 4 corpuri de clădire cu până la 12 etaje peste subsol și parter. Cel de-al 5-lea corp al fiecărei faze este constituit de parcarea multietajată, cu un nivel subteran și 4 niveluri supraterane (P+3E).
Fundarea clădirilor este de adâncime, pe piloți legați la nivelul pardoselii prin intermediul unei rețele de grinzi. Subsolul găzduiește spații de parcare, adăposturi pentru protecție civilă (realizate cu pereți din beton armat de 40 cm grosime), spații de depozitare și spații tehnice pentru echipamentele aferente construcției.
Suprastructura este formată din pereți de beton armat monolit, dispuși pe ambele direcții principale și din cadre din beton armat monolit, formate din stâlpi și grinzi dispuse atât perimetral cât și în interior în dreptul elementelor de compartimentare.
Pereți
Pereții exteriori au grosime însumată de 45 cm, din care 30 cm elemente din zidărie de cărămidă/beton armat și 15 cm izolație exterioară din plăci rigide de vată minerală bazaltică pentru fațadă, de înaltă densitate.
Vata minerală bazaltică pentru fațadă este unul dintre cele mai bune materiale folosite la izolarea termică – este ignifugă, iar energia termică înmagazinată în masa materialului se eliberează treptat în timp, mărind confortul termic.
Pereții despărțitori dintre apartamente sunt realizați din beton armat și zidărie de cărămidă, cu rezistență crescută la foc.
Finisaje fațadă
Finisajele prevăzute pentru fațadă (tencuiala decorativă siliconică și placările cu fibrociment în zonele de fațadă ventilată) asigură rezistența la intemperii prin proprietăți de impermeabilitate la apă și rezistență mecanică superioare altor materiale tradiționale.
Tencuiala decorativă este permeabilă la vapori, rezistentă la fisuri și solicitări mecanice, durabilă și ușor de revopsit, facilitând eventuale lucrări de întreținere și reparații la fațadă.
Fațadele ventilate
Cel de-al doilea mod de tratare al fațadei – fațadă ventilată – implică procese uscate de montaj (fără adeziv sau mortar). Acestea sunt înlocuite de prinderi mecanice, prin profile metalice ca suport pentru stratul termoizolator și plăcile de fibrociment.
Tâmplărie exterioară
Apartamentele Silk District vor beneficia de zone vitrate generoare, cu înălțimea de 2,30 m, fără parapet zidit, cu ferestre și uși exterioare realizate din tâmplărie PVC cu profile de înaltă performanță izolatoare și sticlă termoizolantă.
Între avantajele proiectului Silk District se numără astfel abundența iluminatului natural, perspective vizuale generoase asupra zonelor plantate de la etajele inferioare și asupra orașului de la nivelurile superioare. Adițional, deschiderile ample ale tâmplăriei vor asigura posibilitatea ventilării naturale eficiente a spațiilor în depline condiții de siguranță.
Infrastructură integrată de utilități
Toate instalațiile interioare sunt proiectate pentru a fi integrate în structura de rezistență și în pereții interiori, pentru valorificarea la maximum a spațiilor interioare, îmbunătățirea esteticii și a funcționalității.
Instalații electrice
Instalațiile electrice din locuințe sunt pozate îngropat în șapele pardoselilor, pereți din gips carton și tencuieli și sunt realizate din cabluri ignifugate și conductori din cupru în tuburi copex pentru protecție mecanică și pentru a face posibilă o eventuală înlocuire.
Pentru alimentarea instalațiilor cu rol în detecția, semnalizarea și stingerea incendiilor, precum și a iluminatului de siguranță sau a alimentării consumatorilor vitali, circuitele se realizează separat și sunt prevăzute cu măsuri de protecție la foc.
Instalații termice
Fiecare clădire este dotată cu centrală proprie ce asigură prepararea agentului termic centralizat. Centrala termică este administrată de personal special calificat pentru mentenanță și verificare, riscul pentru apariția defecțiunilor fiind mult diminuat în comparație cu centralele de apartament. Odată cu eliminarea instalațiilor individuale de alimentare cu gaz dispar riscurile pentru scurgeri, acumulări și explozii. Mai mult, sistemul centralizat de încălzire la nivel de clădire presupune costuri de funcționare și mentenanță reduse pentru fiecare unitate, asigurând totodată debit și temperatură constante.
Agentul termic pentru încălzire și apa caldă menajeră sunt livrate către fiecare apartament prin circuite separate, astfel încât o eventuală avarie la instalația unei unități nu va afecta alimentarea celor învecinate.
Componenta rezidențială a Silk District respectă standardele nZEB (va avea un consum optimizat de energie), iar clădirile de birouri sunt construite conform standardelor BREEAM Outstanding.
Pentru a afla mai multe informații despre Silk District, vă invităm să ne vizitați, programând o întâlnire cu unul dintre colegii noștri, la biroul de vânzări din Calea Chișinăului nr. 22.
Fix ca în Turcia.
planseu de beton armat cu plasa de buzau……criminali…….se folosesc armaturi independente in constructii nu plasa de buzau
Niste neseriosi…ei cred ca daca fac atata reclama o sa sara lumea sa le cumpere. Au construit multe birouri…o sa stea ei in ele. Au niste preturi mari fata de ceilalti constructori si nu e chiar cum spun ei. O mare pacaleala cred.
Sunt doar cu reclamele, lucrarile merg greu, si sunt neseriosi. Cred ca din disperare fac atata reclama
Mai baga o fisa in marketing. Fix pix. Proiect lansat in iulie 2017 cu mare tamtam. Lucrările începute după 4 ani jumate. Cu mare tamtam. Antecontracte făcute cu multe clauze abuzive, că deh daca pui botu ha, că sunt „limitate”. Acuma vor sa vanda ce au mai rămas, precum și apartamentele la care lumea a renunțat… Planul inițial nu are nici o legătură cu planul actual și cu ceea ce va ieși. Faza 1, 2 , 3, 4 ,5 …. Part ce a rămas ? Faza 1si 2 ?
Materiale premium ? Ce înseamnă premium ? Că un material are anumite caracteristici. Rezistenta la tensiune, penetrare, frecare, torsiune, infiltrație … Marketing de 2 bani spamat pe rețele sociale și site-uri de știri.
Silk district ? Caca district . Vând ce nu au.