Prima pagină » National » Sifilis, simptome. Cum depistezi prezența acestei boli

Sifilis, simptome. Cum depistezi prezența acestei boli

17 iul. 2024, 12:09,
în National

Sifilisul este o infecție bacteriană, transmisă prin contact sexual, produsă de bacteria numită Treponema pallidum. Infecția debutează cu apariția unei leziuni nedureroase în zona genitală, a rectului sau a gurii. Sifilisul se transmite prin contactul cu aceste leziuni primare. Iată tot ce trebuie să știi despre sifilis, simptome și tratament.

Sifilis, simptome

Există mai multe căi de transmitere ale acestui virus, cea mai comună fiind prin contact sexual. Bacteria poate intra în organism prin intermediul leziunilor sau rănilor de la nivelul pielii sau mucoaselor. O altă cale de transmitere este prin transfuzii de sânge și instrumentar medical. Această transmitere poate avea loc fie prin transfuzii de sânge infectat, fie prin împărtășirea acelor de seringă între persoanele care folosesc droguri injectabile.

Boala se mai poate transmite și de la mamă la făt, dacă acestea au afecțiune cât sunt însărcinate. Se poate transmite chiar și prin sărut, dacă există leziunea specifică la nivelul cavității bucale.

Este bine de menționat totuși că nu te poți îmbolnăvi prin utilizarea în comun a toaletei, a căzii de baie, tacâmurilor sau a hainelor și nici la piscină sau jacuzzi.

Persoanele care riscă să se îmbolnăvească mai ușor sunt: persoanele care fac sex neprotejat, persoanele cu mai mulți parteneri sexuali, bărbații homosexuali sau bisexuali, persoanele infectate cu virusul HIV.

Pe lângă leziunile menționate, alte simptome sunt: căderea părului, dureri musculare, febră, durere în gât, ganglioni inflamați. În cazuri grave, virusul poate afecta sistemul nervos, moment în care pacienții se pot confrunta cu: deficiențe senzoriale, dificultăți de coordonare, paralizie, tulburări de comportament, demență.

Cum se tratează virusul

Sifilisul poate fi ușor confundat cu alte boli cu transmitere sexuală, de asta trebuie să consultați medicul pentru a stabili un diagnostic exact. Diagnosticarea timpurie și corectă a sifilisului este esențială pentru a preveni complicațiile grave ale bolii.

Există două tipuri de tratament: tratamentul inițial și tratamentul de urmărire. Tratamentul inițial se bazează pe diferite remedii naturiste. Deși nu ajută la vindecarea propriu-zisă, administrarea de remedii naturiste poate fi, în unele cazuri, recomandată de către medic, pentru susținerea organismului.

Tratamentul de urmărire presupune: analize periodice de sânge, evitarea contactului sexual până la negativarea analizelor, tratarea completă a partenerilor sexuali, testarea pacientului pentru alte boli cu transmitere sexuală, testarea pacientului pentru probleme neurologice și probleme cardiovasculare.

Tratamentul pentru sifilis constă în administrarea de antibiotice, în special penicilina, care este considerată eficientă în distrugerea bacteriei Treponema pallidum, cauza principală a acestei boli bacteriene. Penicilina poate fi administrată oral sau prin injecție, în funcție de stadiul și gravitatea bolii. Monitorizarea și urmărirea tratamentului sunt esențiale pentru a se asigura că infecția a fost eradicată complet.

Tratamentul partenerilor sexuali este, de asemenea, important în gestionarea sifilisului. Pentru a preveni răspândirea bolii și reinfecția, este recomandat ca toți partenerii sexuali recenți ai unei persoane infectate să fie informați, testați și tratați. Acest lucru ajută la reducerea riscului de transmitere a bolii și la controlul răspândirii în comunitate.

Cel mai bun remediu este prevenția, astfel e bine să fiți informați corespunzător despre sifilis, simptome și factorii de risc, pentru a ști să evitați infecția, dar și de a o depista din timp, în cazul în care se întâmplă totuși.

Bugetul.ro
40.000 de români au semnat contract pentru casele la 35.000 de euro. După luni bune, George Simion a spus și ce se alege de programul promis cetățenilor
redactia.ro
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați»
Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
a1.ro
Cine este, de fapt, tatăl faimos al actriței Ilinca Gheorghiu din serialul "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Playtech.ro
Mesajul lui Vladimir Putin în miez de noapte după trei ani de război cu Ucraina. Liderul de la Kremlin a anunțat că....
observatornews.ro
O fată din Botoşani a intrat în șoc anafilactic după o înțepătură de albină, în timp ce era live pe TikTok. Un medic a văzut totul şi a sunat la 112
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Marea plăcere a românilor, interzisă. Se dau amenzi grele
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Copilul de doi ani al lui Ganea i-a cerut părintelui său să meargă la mănăstire. Evenimente tulburătoare în spital
Playtech.ro
Testul rutier la care greșesc aproape 99% dintre șoferi. Care este ordinea corectă de trecere prin intersecție?
Dailybusiness.ro
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
RomaniaTV
Ei sunt părinții lui Simion. Stau în Focșani și au studiat la ASE. Tatăl său a avut probleme cu alcoolul. Simion are și o soră, ce e judecătoare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Halep și-a deschis un nou hotel în Mamaia Nord. Prețul EXTREM de MIC cerut pe o noapte. Oricine poate sta aici!
redactia.ro
Momente romantice între George Simion și soția sa la prima dezbatere prezidențială. Cei doi au oferit imaginile serii
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`