Prima pagină » National » Sicriul cu trupul Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, depus la Catedrala Episcopală din Deva
Sicriul cu trupul Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, depus la Catedrala Episcopală din Deva

Sicriul cu trupul Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, depus la Catedrala Episcopală din Deva

21 oct. 2021, 23:40,
în National

Descris de Patriarhul Daniel ca fiind ”arhipăstor misionar şi harnic, care s-a remarcat prin vocaţia sa spre dialog şi comuniune, prin bunătatea şi dărnicia părintească, exprimate adeseori atât faţă de clerici, cât şi de credincioşii păstoriți.”, PS Gurie a murit, joi dimineața, după ce inima i-a cedat.

La mai bine de 10 ore de la deces, sicriul cu trupul neînsuflețit al celui care a fost primul episcop al Devei și Hunedoarei a fost adus în Catedrala în care a slujit.

”La lăsarea serii, trupul neînsuflețit al Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a fost așezat în Catedrala Episcopală din Deva, acolo unde, în urmă cu aproape 12 ani, Preasfinția Sa era întronizat ca primul episcop al nou-înființatei eparhii hunedorene.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Preasfinției Sale a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și de Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, precum și de preoții, monahii și credincioșii pe care i-a iubit și prețuit atât de mult! La așezarea trupului în Catedrala Episcopală s-a săvârșit o slujbă de pomenire, după care cei doi ierarhi au rostit scurte cuvântări de mângâiere pentru clerul și poporul dreptcredincios hunedorean.

De la ora 20.30 a fost oficiată slujba Prohodului de către Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și de Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Vineri seară, începând cu ora 19.00, se va săvârși Slujba de Priveghi. Înmormântarea Preasfințitului Părinte Episcop Gurie se va oficia sâmbătă, 23 octombrie 2021, începând cu ora 12.00, după săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, cu începere de la ora 9.30.

Pe tot parcursul acestor zile, se va rosti rugăciune neîncetată pentru sufletul blând al arhipăstorului hunedorean plecat la Domnul, iar cei care doresc se pot reculege la căpătâiul său până în ziua înmormântării.

Dumnezeu să îl așeze cu drepții în Împărăția Luminii!”, e mesajul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *