Prima pagină » Titlurile zilei » Șicanare în trafic la Iași! Uitați ce face un ”șmecher” la volanul unui BMW. Ce ar merita? (VIDEO)

Șicanare în trafic la Iași! Uitați ce face un ”șmecher” la volanul unui BMW. Ce ar merita? (VIDEO)

03 mart. 2022, 02:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Doi tineri au fost la un pas de a se lua la bătaie, după o șicanare în trafic pe străzile din Iași! Întreg momentul a fost surprins de un pasager. În imagini se poate observa cum șoferul unui autoturism marca BMW frânează și face mișcări bruște, șicanând un alt șofer

În cursul serii de marți, 1 Martie 2022, pe străzile din Iași, sensul de mers Maternitatea ”Elena Doamna”-Bucșinescu, doi șoferi au fost la un pas de a se lua la bătaie, după o șicanare în trafic. Momentul a fost surpins de un pasager. În filmare se poate observa cum șoferul unui autoturism marca BMW a frânat brusc în fața unui alt autoturism, după care a început să meargă în zig-zag, punându-i viața în pericol celuilalt șofer și a pasagerului din dreapta, care a luat telefonul în mână și a început să filmeze. După câteva sute de metri, șoferul BMW-ului a oprit din nou brusc, în mijlocul străzii, a coborât din mașină, cu o atitudine agresivă și a început să-l amenințe și să-l înjure pe celălalt pariticipant la trafic.

De frica șoferului agresiv, pasagerul și celălalt șofer s-au asigurat că au încuiat portierele mașinii, pentru ca acesta să nu poată pătrunde în autoturism. În finalul video-ului se poate observa că după ce și-au aruncat mai multe înjurături, cei doi și-au continuat drumul, fără incidente și, din fericire, conflictul nu s-a soldat cu bătaie. Trebuie precizat că nu se cunoaște motivul care a dus la acest incident în trafic.

Șicanarea în traficul din Iași poate fi drastic sancționată, conform Noului Cod Rutier

Reprezentanții IPJ Iași, pe data de 24 februarie 2022, au desfășurat o activitate preventivă în traficul județean cu privire la informarea șoferilor despre modificările din Codul Rutier și despre comportamentul violent în trafic. Noul act normativ a intrat în vigoare la data de 27 februarie 2022. S-au stabilit noi sancțiuni pentru conducătorii auto, precum mustrarea comportamentului agresiv în trafic, de la 4 sau 5 puncte penalizare, până la suspendarea permisului auto pentru 30 de zile. Se vor sancționa de la 6 la 8 puncte și șoferii care nu mențin permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului.

Depășirea cu mai mult de 70 km pe oră a vitezei admise pe drumul respectiv se sancționează cu o penalizare de la 9 la 20 de puncte-amendă, până la suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile.Totodată, neoprirea vehiculului la trecerea la nivel cu o cale ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre, penalizarea este tot între 9 la 20 puncte-amendă până la interzicerea dreptului de a conduce cu până la 120 de zile. Neacordarea priorității pietonilor, a vehiculelor care au drept și încălcarea regulilor privind depășirea se pedepsesc de la 6, la 8 puncte de penalizare, până la 60 de zile fără drept de conducere.

Un ieșean a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după o bătaie în trafic

Reporterii BZI au mai scris în edițiile anterioare despre evenimente asemănătoare, care au loc tot mai des în trafic. O bătaie în toată regula a avut loc în traficul din județul Iași în urmă cu mai mult timp! Un bărbat a coborât de la volan și a fost luat la pumni și picioare. Totul a izbucnit de la o șicanare între doi ieșeni. Acum, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat pe Andrei Florentin Bucătaru la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru lovire sau alte violențe. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Andrei Florentin Bucătaru (25 de ani) a început pe data de 31 august 2021.

Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzația de lovire sau alte violențe. Conform acestora, pe 16 decembrie 2020, în jurul orei 22:20, în timp ce conducea un vehicul pe drumul public din satul Boureni, a fost nevoit să vireze brusc autocamionul pe care-l conducea, deoarece, din sens opus, a virat un autoturism spre stânga, fără a-și semnaliza intenția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`