Prima pagină » Actualitate » Sibiu riscă intrarea în carantină! Decizia va fi luată vineri, după întâlnirea autorităților cu Raed Arafat

Sibiu riscă intrarea în carantină! Decizia va fi luată vineri, după întâlnirea autorităților cu Raed Arafat

12 nov. 2020, 10:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Municipiul Sibiu și alte trei localități riscă intrarea în carantină după ce județul Sibiu a fost primul care a depășit rata de incidentă de 11 la mia de locuitori.

Autoritățile analizează posibilitatea ca Sibiul să intre în carantină, după ce la nivelul municipiului rata de infectare cu coronavirus a depășit 11 la mia de locuitori.

Prefectul Sibiu, Mircea Crețu, a anunțat că vineri va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, la care va participa și șeful DSU, Raed Arafat.

„Se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a anunțat Prefectura Sibiu.

Subprefectul susține că Sibiu nu va intra în carantină!

Subprefectul Rareș Macrea a anunțat în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că municipiul Sibiu nu va intra în carantină.

„Nu noi stabilim asta, decizia aparține Direcției pentru Situații de Urgență”, a declarat subprefectul Rareș Macrea.

Prefectul Mircea Crețu, aflat în concediu medical în urma infectării cu SARS CoV-2, a declarat că situația se află într-o continuă analiză.

„În funcție de propunerile pe care le vor face specialiștii, având în vedere evoluția situației epidemiologice este posibil a se lua și noi măsuri. Situația este tot timpul în atenția echipei noastre și sunt convins că se vor lua măsurile necesare”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

Municipiul Sibiu și alte trei localități, propuse pentru carantinare

DSP Sibiu a propus carantinarea Sibiului la Institul Național de Sănătate Publică. Potivit sursei citate, directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu a declarat în cadrul ședinței CJSU că a propus intrarea municipiului Sibiu în carantină, însă până acum nu a primit niciun răspuns.

„DSP a făcut o analiză de risc pentru anumite localități. Când vom primi acest aviz, vom trece la executarea acestor măsuri. Prin acea analiză de risc se propune carantinarea unor anumite localități, inclusiv municipiul Sibiu”, a spus Gabriel Budescu.

Localitățile în care s-a propus carantinare sunt municipiul Sibiu, satul Șelimbăr și orașele Cisnădie și Tălmaciu.

În ce constă carantinarea

Printre măsurile specifice carantinei se regăsește restricționarea deplasărilor și pe timp de zi. Mai mult slujbele de înmormânatre se vor face doar afară, cu participarea a maxim 20 de persoane. În ceea ce privește ceremoniile de căsătorie, acestea pot fi oficiate cu maximum 20 de persoane în exterior şi 8 în interior.

De asemenea se suspendă competiţiile sportive, cu excepţia celor organizate de federaţii.

”Aceasta este cu siguranță o măsură ce se va lua (restricționarea deplasărilor și pe timp de zi). Populația va ieși probabil cu o declarație sau cu legitimația de serviciu, se va putea ieși doar în anumite situații- serviciu, medic, asigurarea alimentelor de bază. Cu cât ne întâlnim mai puțin, cu atât scade riscul de contaminare. S-ar putea să fie și alte măsuri, dar acestea se vor regăsi în propunerile Comitetului Județean pentru situații de Urgență și sperăm să vedem rezultatele peste două săptămâni”, a declarat prefectul Mircea Crețu, care se află în izolare, deoarece este infectat cu SARS-CoV-2. Acesta a făcut un apel la respectarea măsurilor de protecție, împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *