Prima pagină » Local » Și-au terorizat colegii! Aceste asistente sunt plătite cu mii de euro, dar nu prestează munca pentru care sunt remunerate. Se aduc acuzații grave – FOTO, VIDEO

Și-au terorizat colegii! Aceste asistente sunt plătite cu mii de euro, dar nu prestează munca pentru care sunt remunerate. Se aduc acuzații grave – FOTO, VIDEO

16 nov. 2019, 04:00,
Sorin Pavelescu în Local
Și-au terorizat colegii! Aceste asistente sunt plătite cu mii de euro, dar nu prestează munca pentru care sunt remunerate. Se aduc acuzații grave - FOTO, VIDEO

Atitudine de mahala pentru o asistentă dintr-un mare spital din Iași. În fiecare zi îi sfidează pe toți colegii, îi urmărește și îi filmează cu telefonul. Recent, în vizor a fost luată și o bucătăreasă de la Institutul de Psihiatrie „Socola”. După ce a dat buzna în biroul managerului, simulând un conflict, alte detalii au ieșit la iveală. Colegii sunt revoltați de atitudinea acestor cadre medicale și le aduc acuzații grave. Iată ce reclamă cadrele medicale de la spital

Un nou scandal, provocat de către două asistente medicale, a izbucnit la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Este vorba despre aceleași două persoane pe care cotidianul „Bună Ziua Iași” vi le-a prezentat și în alte ediții anterioare. De data aceasta, colegii aduc acuzații grave la adresa asistentelor Mirela Popeanu și Lola Mitrică. Reporterii BZI au intrat în posesia unui material video, în care se vede cum una dintre cele două cadre medicale o urmărește și îi aduce acuzații importante uneia dintre bucătăresele de la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Astfel, este vorba despre aceeași metodă prin care, așa cum v-am prezentat în ediția anterioară, asistenta medicală a încercat să stârnească un conflict.

„Este incredibil ce am ajuns să trăim din cauza acestor două persoane. De multe ori au reclamat faptul că mâncarea de la cantină este proastă, că nu este bună. Dar nu am avut plângeri din partea pacienților. Bucătăresele lucrează cu tot ce au, iar meniurile sunt normale, pentru spital. Nu înțelegem cum poate spune cineva că mâncarea este rea la «Socola», având în vedere că aici au fost internați, ani de zile, pacienți care au trăit mâncând doar din aceste alimente, pregătite de către bucătăresele unității medicale”, transmit colegii celor două asistente.

Acuzații grave din partea colegilor

De-a lungul anilor, cele două asistente medicale mai sus menționate au fost acuzate în repetate rânduri de către colegi. Cele mai multe dintre acuzații au legătură cu faptul că acestea nu mai prestează munca pentru care sunt remunerate, luându-și în serios statutul de avertizori de integritate. Astfel, colegii au reclamat că sunt abuzați și filmați în mod repetat în interiorul spitalului.

„De ceva vreme, cele două nu fac altceva la serviciu decât să filmeze. Nu poți face o mișcare în spital, că ele sunt în spatele tău și te filmează. Noi, cadrele medicale, nu mai suportăm acest lucru pentru că, în primul rând, nu prestează munca pentru care sunt plătite. Nu este normal să vină la serviciu și să nu aibă grijă de sarcinile pe care le au asistentele medicale”, adaugă cadrele medicale de la „Socola”.

Totodată, cadrele medicale au povestit cum, în mai multe rânduri, cele două asistente au fost acuzate că au luat din mâncarea pacienților care erau internați la Institutul de Psihiatrie „Socola”.

Au recurs la metode incredibile

Cele două asistente medicale au ajuns într-un punct pe care colegii nu-l pot înțelege. La începutul anului 2017, acestea au trimis, către Ministerul Sănătății, o demisie falsă, pe care au semnat-o în numele managerului Institutului de Psihiatrie „Socola”. Atunci, situația a fost clarificată de către conducerea spitalului, după ce s-a primit înștiințarea de la Minister. Din aceste motive, cadrele medicale de la Institut au amenințat chiar cu o grevă generală, dacă cele două persoane nu vor opri acțiunile prin care, susțin colegii, încearcă să destabilizeze întreaga activitate a spitalului și să strice imaginea unității medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024