Prima pagină » Local » Și-au ales cea mai frumoasă meserie! Au devenit părinți pentru încă patru copii: „E o bucurie!” – GALERIE FOTO/VIDEO

Și-au ales cea mai frumoasă meserie! Au devenit părinți pentru încă patru copii: „E o bucurie!” – GALERIE FOTO/VIDEO

25 nov. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

O familie din comuna ieșeană Grozești, au decis să devină părinți pentru încă patru copii care provin din Centrul de Plasament. Au ales să facă asta din dragostea față de copiii și de familie. Aceștia mărturisesc că, prin prisma ocupației, se simt cei mai împliniți, iar bucuria din sufletul micuților îi face să se considere a fi cei mai norocoși și bogați oameni. Chiar dacă mai au încă doi copii proprii, cei doi se îngrijesc în egală măsură de toți

Mihaela și Cornel sunt căsătoriți de aproximativ 17 ani, împreună au doi copii, dar se îngrijesc de șase suflete nevinovate, deoarece au ales o profesie de suflet. Până a deveni asistenți maternali, cei doi nu aveau timp de petrecut în familie, din cauza locurilor de muncă pe care le aveau peste hotare. Din fericire, acum și-au unit și mărit familia, pentru care sunt zilnic recunoscători.

„Suntem căsătoriți de 17 ani, dar, din cauza faptului că lucram în străinătate, nu am petrecut atât de mult timp împreună. Ulterior am decis să ne raportăm la o meserie pentru suflet și care ni s-ar potrivi cel mai bine, astfel că am ales să devenim asistenți maternali. Acest lucru ne-a împlinit sufletește. E o bucurie când ne punem toți la masă și după facem diferite activități împreună”, mărturisește Mihaela, mamă pentru șase copilași.

o poza cu doi oameni in fata casei

Cei doi părinți se simt cei mai bogați sufletește, pentru că toți 8 trăiesc niște momente, la care nici nu au visat

Sunt zilnic recunoscători pentru că sunt părinți pentru încă patru copii

o poza cu camera pentru un copil din centrul de plasament

Toți au camere proprii și amenajate așa cum nici n-ar fi îndrăznit să ceară. Acești părinți le oferă tot ce au mai bun, pentru a avea parte de o copilărie frumoasă

Mihaela și Cornel au 36, respectiv 42 de ani, iar în urmă cu 6 luni au decis să-și aleagă o meserie pentru împlinirea sufletelor. Aceștia întotdeauna au visat să aibă o familie numeroasă, iar astăzi se bucură pentru reușitele sufletești.

„Am decis ce ne-ar face cei mai fericiți. O familie numeroasă și unită aduce multă fericire. Noi învățăm, ne jucăm și facem diferite activități împreună, iar acest lucru nu poate decât să mă mulțumească, mai mult decât orice. Mereu ne-am dorit o familie numeroasă, iar Dumnezeu le-a așezat așa cum a fost cel mai bine”, afirmă mama copiilor.

Mai mult decât atât, Mihaela Vartic destăinuie faptul că sunt fericiți, pentru că cei doi copii ai lor au fost cei mai bucuroși în momentul în care în sânul familiei lor au apărut și cei patru, iar acest lucru se întâmplă și după 6 luni. Fetița cea mare a lor, Sofia, ce are 13 ani, este foarte protectivă cu surioarele, Cătălina de 12 ani, Ecaterina de 9 ani, Maria de 8 și Emilia de 5 ani, dar la fel este și cu frățiorul ei, Ionuț care are vârsta de 7 ani.

„Copiii noștri au fost foarte fericiți când i-am adus acasă. I-au așteptat cu păpuși, ursuleți pentru fiecare, iar toți ceilalți dorm și acum cu jucăriile primite, deși mai au și multe altele. Fetița cea mare a noastră mai iese cu colegele ei prin sat, iar când se întoarce acasă le aduce câte ceva surioarelor și frățiorului ei. Într-o zi le-a adus brățări, în altă zi bomboane și tot așa”, povestește plină de bucurie femeia.

Sufletele pe care le-a luat din Centrul de Plasament sunt foarte recunoscătoare pentru iubirea de care au parte, iar părinții susțin că acum sunt niște copii educați și încărcați cu dragoste și cu recunoștință. Deși s-ar fi gândit că perioada de acomodare va fi grea, au rămas surprinși de felul în care s-au adaptat.

„Ne-am gândit că va fi mai grea perioada de acomodare, dar s-au adaptat foarte bine și frumos. Nu a durat foarte mult. Au simțit căldura și fericirea cu care i-am primit și acum spun că suntem cei mai buni părinți pentru ei. Și noi suntem mândri de ei. Sunt educați și cuminți. Când mai există momente în care greșesc, le explicăm și îi tratăm ca pe ai noștri”, mai spun cei doi oameni.

 o poza cu doua papusi

Când i-au adus pe cei 4 frați în sânul familiei lor, aceștia le-au pregătit un cadou inedit

Își vor mări familia cu încă un membru din Centrul de Plasament: „Vor crește împreună”

o poza cu o oglinda cu doua medalii

Părinții împreună cu profesorii și directorul Școlii Gimnaziale Grozești, le-au făcut acomodarea copiilor mai ușoară și au reușit să le stimuleze capacitatea, pentru a avea rezultate foarte bune

În acest moment, în familia adoptiv[ există un motiv de bucurie, deoarece mâine (n.r. – 25 noiembrie) își vor mări familia cu încă un membru din Centrul de Plasament. Însă nu este un oricare membru, ci surioara celor patru frați pe care îi cresc cu multă iubire.

„Mâine ne vom mări familia cu încă un membru și suntem foarte fericiți. Simțim că vom deveni părinți pentru a șaptea oară și de fiecare dată este un sentiment unic. Iar fetița care va face parte din familia noastră este și surioara dreaptă a celor patru copilași. Ne bucurăm și mai mult când știm că vor crește împreună”, menționează aceasta.

Cornel, tatăl copiilor, mărturisește faptul că deja visează cu ochii deschiși la momentul când o vor aduce acasă, chiar dacă nu mai este mult. Bărbatul este atât de nerăbdător, încât se gândește la fiecare detaliu și discută cu ceilalți copiii despre felul cum o vor alinta.

„Abia așteptăm. Am început să discutăm cu copiii despre cum o vom alinta și cum va fi. Suntem mai nerăbdători ca niciodată, chiar dacă mai este foarte puțin”, spun cu sufletul plin de fericire cei care sunt părinți pentru încă patru copii.

Comentarii
  • Foarte frumos din partea lor, așa da Reportaje. Felicitari reporterilor si familiei care si a ales aceasta meserie buna! Eu nu pot face copiiii si asta e o alinare pentru suflet!Mati încurajat sa fac si eu acest lucru!

  • Oameni cu suflet mare! Au si acești copilași șansa la o viața de familie buna

  • Tot respectul pentru acesti oameni care au luat 4 copii, si mai vine unul!
    Dar cu adoptia e o bataie de joc in tara asta, pur si simplu, statul isi bate joc de tine!!!!!
    Cica s-a schimbat legea adoptiei!!!!!!! un mare fas!!!!!!!! s-a schimbat legea si au prioritate cei care obtin certificatele de familie adoptatoare acum!!!!!!! Pai de ce ar avea ei prioritate, iar cei care asteapta 3, 4, sau chiar 5 ani, de ce nu au?????? unde e logica si normalitatea in tara asta? sau doar la Iasi e asa? e prea corupt sistemul?
    Sunt oameni care asteapta 3, 4, 5 ani sa infieze un copil si nu reusesc!!! Poate e intentionat sa te faca sa renunti, cine stie!!!!!!!!! Dar asa nu mergem spre normalitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *