Prima pagină » Titlurile zilei » Și-a văzut doar o dată tatăl biologic din Iași, iar acum își caută surorile! Amalia Munteanu vrea să își cunoască adevărata familie

Și-a văzut doar o dată tatăl biologic din Iași, iar acum își caută surorile! Amalia Munteanu vrea să își cunoască adevărata familie

14 iun. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Titlurile zilei

O femeie în vârstă de 59 de ani din Constanța, Amalia Munteanu, își împărtășește povestea de viață și își caută surorile din Iași. Aceasta susține că a aflat în adolescență că, motivul pentru care are un alt nume de familie față de frații săi este că are un alt tată. Și-a văzut părintele biologic doar o singură dată, iar acum, după mulți ani, dorește să își cunoască și cele două surori, despre care nu are nicio informație.

Amalia Munteanu îți caută surorile din partea tatălui care a locuit la Iași. Femeia susține că mama sa a ascuns de ea faptul că ar fi avut un alt tată decât cel care a crescut-o. La vârsta de 16 ani, bunicii i-au spus adevărul și au dus-o să își cunoască tatăl biologic, însă aceasta a fost singura dată când s-au întâlnit. După o perioadă de corespondență, au rupt legătura și nu a mai știut nimic de el. Știind că mai are două surori, dorește cu ardoare să le găsească și să le cunoască. Tot ce știe despre părintele biologic este că a decedat, că îl chema Mihai Munteanu și că mai are două fete.

Când a aflat Amalia Munteanu adevărul

Femeia în vârstă de 59 de ani, din Constanța, are o poveste de viață desprinsă parcă din filme. Aceasta relatează că, după ce era constant întrebată de ce o cheamă diferit față de frații ei, și-a întrebat bunicii. După multe insistențe, aceștia i-au dezvăluit adevărul, care i-a dat peste cap viața.

„Aveam vreo 16 ani și mi-am întrebat bunicii de ce am un nume de familie diferit față de frații mei. Bunica a fost de acord să îmi povestească, dar m-a rugat să jur că nu îi voi spune mamei. Am aflat că eu sunt copilul din prima căsătorie a mamei mele. Am fost șocată să aflu că am alt tată. Am mai aflat și că toți acești ani îmi trimitea pensie alimentară, iar mama a ascuns acest lucru de mine. Am avut parte de un mare scandal când mama a aflat că știu adevărul, am fost și pedepsită. Nici cu bunicii nu s-a mai înțeles până la moartea lor, din cauză că mi-au spus”, povestește Amalia Munteanu.

Amalia Munteanu își amintește cu nostalgie de momentul întâlnirii cu tatăl său biologic și povestește despre legătura pe care au format-o ulterior.

„Am fost pe strada Uzinei, la întreprinderea de rețele electrice, birou personal, acolo lucra tata. De acolo a coborât el. Era foarte bine îmbrăcat, la costum. M-a luat în brațe, a fost surprins de ce mare m-am făcut. Am stat vreo 30 de minute împreună, după care el a trebuit să plece. De atunci, am corespondat prin scrisori, îmi trimitea și bani. L-am chemat la nunta mea, însă a spus că nu poate veni deoarece familia lui nu știe că a mai fost căsătorit, însă mi-a trimis dar de nuntă. Aceea a fost ultima convorbire cu el”, spune constănțeanca.

Femeia și-a întrebat mama în mai multe rânduri despre trecutul ei cu Mihai Munteanu, însă nu i-a dat foarte multe detalii. I-a spus doar că ar fi fost măritată cu forța cu ieșeanul și că s-au despărțit din cauza certurilor. Mihai Munteanu i-ar fi reproșat fostei soții faptul că aceasta i-a născut o fetiță, în loc de un băiat. Cu toate acestea, Amalia Munteanu nu este sigură de această versiune a poveștii trecutului părinților săi.

O constănțeancă își caută surorile din Iași

Aflarea adevărului a declanșat un mare conflict între mama sa și Amalia Munteanu. Dorind să scape de acasă, femeia s-a căsătorit, iar alegerea făcută nu a fost pe placul familiei.

„Când m-am măritat, au luat mâna de pe mine. Nu au fost de acord cu soțul pe care mi l-am ales. Voia să iau un om de familie bună. Am pierdut legătura cu familia mea. O perioadă bună mama le-a zis fraților mei că sunt moartă. Doar ce născusem și fratele mă căuta la poliție să se intereseze unde e mormântul meu. Polițiștii i-au zis că trăiesc și l-au adus la mine. Am fost ambii șocați când ne-am văzut. Mama voia să rupă legătura definitiv cu mine. Nu era de teapa ei soțul meu. Acum nici de ea nu știu nimic, doar faptul că trăiește”, precizează Amalia Munteanu.

De mulți ani încoace, a măcinat-o gândul să își caute din nou familia din Iași. Aceasta relatează că a întrebat la Biroul de Evidență a Populației și a aflat că tatăl său a decedat. Acum, își dorește să își cunoască cele două surori.

„Tata mi-a zis că mai are două fete, dar că ele nu știu că eu exist. Mi-aș dori foarte mult să le cunosc. Nu vreau avere, nu vreau moșteniri și îmi e frică să nu interpreteze că le caut din interes. Vreau doar să le strâng o dată în brațe și să le văd. Am postat pe diverse grupuri, poate are cineva informați”, punctează femeia.

Amalia Munteanu adaugă că are o viață împlinită, 5 copii cărora nu le lipsește nimic și 10 nepoți. Cu toate acestea, spune că și-ar dori să își cunoască rudele de sânge din partea tatălui înainte să moară.

Constănțeanca ce își caută surorile din Iași speră că dorința îi va fi îndeplinită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *