Prima pagină » International » Și-a tratat o infecție cu apă și suc de merișoare! Ce au descoperit medicii când a ajuns la spital – FOTO
Și-a tratat o infecție cu apă și suc de merișoare! Ce au descoperit medicii când a ajuns la spital - FOTO

Și-a tratat o infecție cu apă și suc de merișoare! Ce au descoperit medicii când a ajuns la spital – FOTO

16 oct. 2023, 09:50,
BZI.ro, în International

O tânără și-a tratat o infecție cu apă și suc de merișoare și a ajuns de urgență la spital. Maisie Lewis credea că are o infecție la rinichi, dar medicii au descoperit că, de fapt, aceasta, avea sepsis.

Și-a tratat o infecție cu apă și suc de merișoare

Maisie Lewis, în vârstă de 20 de ani, era în vacanță la Milano, și credea că se simte „absolut bine”, cu excepția faptului că merge puțin mai des la toaletă. La mai puțin de două săptămâni, a fost dusă de urgență la spital cu sepsis, care îi punea viața în pericol.

„La început nu am avut deloc efecte secundare. Tot ce am observat a fost că trebuie să folosesc mai mult toaleta. Am crezut că sunt semne ale unei infecții ale tractului urinar. Am încercat să rezolv problema cu apă și suc de merișor! Fac infecții urinare destul de des, ca orice altă femeie și am zis că mă pot trata singură. Nimic nu mi-a dat de gândit că ar putea fi ceva mai rău”, a povestit Maisie Lewis.

Nu a trecut mult timp până când tânăra a început să se simtă rău.

„Am început să resimt dureri de spate chinuitoare și dureri când urinam. Așa am decis să merg să consultat medicul de familie“, a precizat tânăra.

Fetei i s-a spus că are o infecție urinară și că poate să se trateze singură acasă, bând multe lichide, dar i s-a cerut să revină la consult.

„La început, a fost ceva minor. Dar, în câteva zile, totul s-a înrăutățit progresiv. A început să mă doară foarte tare spatele de îmi venea să plâng de durere”, a explicat tânăra.

Maisie s-a dus din nou la medicul de familie, unde i s-a analizat o probă de urină și a fost trimisă din nou acasă, fiind pusă să ia antibiotice.

Starea lui Maisie s-a deteriorat rapid și a început să aibă bufeuri, amețeli, tremurături și halucinații – toate simptomele comune ale sepsisului și șocului septic.

„Am avut halucinații! M-am văzut de copil, auzeam vocile bunicilor mei. A fost îngrozitor!”, a adăugat Maisie.

A fost diagnosticată cu urosepsis

După ce le-a spus părinților că se simte foarte rău, Maisie a fost dusă de urgență la Spitalul „Prince of Wales“ și a fost diagnosticată cu urosepsis, un tip care apare la persoanele cu infecții urinare și cistită atunci când este lăsată netratată.

„Totul a fost atât de epuizant din punct de vedere fizic și emoțional. Nu dormeam deloc. Nu mai fusesem niciodată atât de bolnav. Eram aproape să intru într-un șoc septic complet, dar, din fericire, au ajuns la mine la timp. Nu mă puteam opri din tremur, nu puteam să respir și pur și simplu simțeam că leșin“, a menționat Maisie.

După a doua noapte de spitalizare, starea lui Maisie s-a schimbat în bine, numărul ei de globule albe începând să scadă.

„Mi s-au dat cele mai puternice antibiotice. Mi-au trebuit două săptămâni să mă simt din nou normal“, a mai spus ea.

În prezent, Maisie, care și-a tratat o infecție cu apă și suc de merișoare, se recuperează acasă, și a conștientizat cât de severe pot fi infecțiile urinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *