Prima pagină » Local » Și-a smuls fiul din autospeciala de Poliție după ce a sărit la bătaie! Un polițist ieșean a fost trântit la pământ și luat la șuturi! Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă pentru a-i potoli pe agresori! (Exclusiv)
Și-a smuls fiul din autospeciala de Poliție după ce a sărit la bătaie! Un polițist ieșean a fost trântit la pământ și luat la șuturi! Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă pentru a-i potoli pe agresori! (Exclusiv)

Și-a smuls fiul din autospeciala de Poliție după ce a sărit la bătaie! Un polițist ieșean a fost trântit la pământ și luat la șuturi! Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă pentru a-i potoli pe agresori! (Exclusiv)

02 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un agent de Poliție din Iași a fost trântit la pământ și a fost luat la pumni și picioare. În urma scandalului extrem de grav, 3 indivizi au scăpat, totuși, de pușcărie. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău i-au condamnat pe George Gînju și Alin Cosmin Lupașcu la câte 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, în vreme ce Gheorghe Gînju a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru ultraj. Scandalul a izbucnit după ce oamenii legii au încercat să îl legitimeze pe unul dintre agresori

Un ieșean și-a smuls fiul din autospeciala de Poliție după ce tânărul a sărit la bătaie! În cadrul incidentului, un agent ieșean a fost trântit la pământ și luat la pumni și șuturi! Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă pentru a-i potoli pe agresori. După scandalul cât casa, agresorii au scăpat, totuși, de pușcărie! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău i-au condamnat pe George Gînju și pe Alin Cosmin Lupașcu la câte 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, în vreme ce Gheorghe Gînju a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru ultraj.

„Instanța îl obligă pe fiecare dintre inculpați să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, activitate care se va desfășura fie în cadrul Primăriei comunei Belcești, fie în cadrul Școlii Generale din comuna Belcești sau al altor instituții publice din comunitate”, au precizat judecătorii ieșeni.

În plus, cei 3 indivizi au fost obligați să le plătească celor doi agenți daune morale în valoare totală de 20.000 de lei. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșenii George Gînju, Alin Cosmin Lupașcu și Gheorghe Gînju, judecați pentru ultraj

Procesul ieșenilor George Gînju, Alin Cosmin Lupașcu și Gheorghe Gînju a început pe 27 noiembrie 2020. Procurorii i-au trimis în judecată în urma unui scandal cât casa, în care au fost implicați 2 polițiști. Asta, după ce ieșenii au fost reținuți, arestați preventiv și, respectiv, arestați la domiciliu, de pe data de 9 octombrie 2020.

„Pe 8 octombrie 2020, în jurul orei 23:55, acționând cu intenție directă, inculpații au aplicat mai multe lovituri cu picioarele persoanei vătămate, agent de Poliție judiciară, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, lovituri aplicate în timp ce persoana vătămată se afla căzută la sol, ca urmare a agresiunii unuia dintre inculpați și în urma cărora a suferit vătămări ale integrității corporale pentru a căror vindecare au fost necesare 1-2 zile de îngrijiri medicale.

La aceeași dată, inculpații i-au adresat amenințări cu acte de violență fizică și i-au aplicat lovituri cu picioarele persoanelor vătămate, ambii agenți de Poliție judiciară, fapte în urma cărora celor două persoane vătămate le-a fost creată o stare de temere care le-a determinat să folosească arma din dotare și, de asemenea, ca urmare a loviturilor primite, le-au fost cauzate vătămări ale integrității corporale pentru a căror vindecare au fost necesare 1-2 zile de îngrijiri medicale fiecărei persoane vătămate”, au susținut procurorii ieșeni.

Polițiștii ieșeni au dat cu spray lacrimogen după un scandal cât casa

Anchetatorii au adăugat că, în seara zilei de 8 octombrie 2020, 2 dintre cei 3 agresori au consumat bere în fața locuinței unui cunoscut. Cei 2 bărbați erau într-o vădită stare de ebrietate. La un moment dat, în dreptul lor a oprit o mașină de Poliție, din care au coborât 2 agenți. Aceștia le-au cerut indivizilor să se legitimeze, spunându-le că nu au voie să consume băuturi alcoolice în locuri publice. Inițial, unul dintre cei 2 agresori a refuzat să se legitimeze, iar, ulterior, a furnizat date de identitate false, aspect de care polițiștii și-au dat seama.

„Acesta, fiind foarte beat, a avut și un comportament sfidător la adresa polițiștilor, consumând berea și aruncând sticla în fața agenților, având un comportament mai agitat, începând chiar să îi înjure pe oamenii legii. Din cauza acestui comportament, polițiștii au trebuit sa foloseasca spray lacrimogen. Ca urmare a comportamentului inculpatului, agenții au decis să-l introducă în mașina de Poliție, pentru a-l duce la secție.

În acel moment, un inculpat a intervenit pentru prietenul său și a devenit agresiv verbal cu polițiștii. Acesta a început să înjure și să amenințe. Agenții au folosit din nou spray-ul lacrimogen. De asemenea, polițiștii l-au încatușat pe inculpat, acesta devenind agresiv, violent și lovind cu picioarele pe agenți, scuipându-i și proferând amenințări cu moartea. Profitând de faptul că ușa mașinii de Poliție era deschisă, celălalt inculpat a fugit. Agenții au folosit forța pentru a încerca să-l introducă în mașina de Poliție pe prietenul său”, au mai spus anchetatorii.

Între timp, un martor a fost trimis să îl aducă pe tatăl unuia dintre scandalagii, pentru a-l salva din mâinile agenților de Poliție. La fața locului au venit părinții agresorului, iar tatăl acestuia a încercat să-l tragă afară din autospecială pe fiu. Atunci, polițiștii au folosit din nou spray-ul lacrimogen.

L-a izbit la pământ pe un polițist și au început loviturile: au fost trase focuri de armă!

În tot acel haos, unul dintre polițiști a fost trântit la pământ, iar agentul a fost lovit cu pumnii și picioarele de 2 dintre cei 3 agresori. Celălalt agent i-a somat pe agresori să înceteze scandalul și, când a văzut că nu se potolesc, a executat 3 focuri de armă, moment în care indivizii s-au speriat și au încetat.
Ulterior, George Gînju, Alin Cosmin Lupașcu și Gheorghe Gînju au fost săltați și duși la audieri. Mai apoi, aceștia au fost reținuți și, respectiv, arestați sub acuzația de ultraj. Procurorii ieșeni i-au trimis în judecată, acum aceștia fiind condamnați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *